Overzicht

Laat je hier inspireren door een lijstje vol Buiten Speel-tips, van onszelf of van ouders/jeugdbewegingen/jongeren/kinderen/...

Hofstraat 3
9700 Oudenaarde

#Vankotnaarkot

Tentoonstelling

De leerlingen van Tekenkunst, Beeldende en Audiovisuele Kunsten en het Projectatelier voerden een beeldend onderzoek van waaruit ter plaatse (= in- situ) kunstwerken ontstonden.  De rijke geschiedenis van het klooster en de magnifieke ruimtes vormden de inspiratiebron.

Een houtskooltekening op de muur, een tekening van handen die een aanwezigheid suggereren, architecturale elementen worden projecties, details van het gebouw ontdek je in textiele creaties,... het zijn enkele resultaten die uit de dialoog tussen mens en de site zijn ontstaan.  

 

Lijnwaadmarkt 34
9700 Ename (Oudenaarde)      
 

Speelplein geschikt voor kinderen van 1 tot 14 jaar.

Aanbod:

  • Speeltoestellen

Gaverstraat 10
9700 Oudenaarde (Mater)

Op 1 juni 2017 werd in het natuureducatief gebied ’t Spei een bijenhal geopend. De Koninklijke Oudenaardse Bijentelersmaatschappij leverde 6 bijenkasten, van waaruit honingbijen kunnen uitvliegen naar de hoogstamboomgaard en bloemrijke graslanden. Ook aan de wilde, solitaire bijen werd gedacht: de leerlingen van het 4e jaar houtbewerking van Bernardustechnicum timmerden een prachtig insectenhotel voor hen.

Onze bijen staan onder druk. Door het gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen, een afname van de bloemenrijkdom en aantasting door een parasiet gaan hun aantallen sterk achteruit. Nochtans zijn bijen als bestuivers broodnodig voor het behoud van de biodiversiteit en onze voedselproductie. De nieuwe thuis voor bijen in ’t Spei is dus goed voor hen, maar ook voor ons.

Pagina's