Ontdubbelen verbindingsriolering Rietgracht

23/09/2019

Op een honderdtal plaatsen in Vlaanderen werkt Aquafin aan propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met het water. Ze bouwen installaties om rioolwater te zuiveren, vernieuwen bestaande riolen en leggen nieuwe riolen aan waar ze nog ontbreken.

Ook in Oudenaarde is Aquafin sinds september 2020 aan de slag om het afvalwater van de inwoners van Oudenaarde te scheiden van het hemelwater.
 

Waarom dit project?

In het centrum van Oudenaarde wordt nu nog een oude koker van de Rietgracht als riolering gebruikt. Dit project heeft tot doel een riool voor afvalwater in de bestaande koker te monteren, zodat de koker zélf als regenwaterleiding kan gebruikt worden. Zo wordt een centrale regenwaterafvoer gecreëerd waar al het hemelwater van het centrum in wordt verzameld om uiteindelijk in de Schelde uit te vloeien.

 

Fasering

De werken zullen in totaal ongeveer 16 maanden duren.
Er zal gefaseerd gewerkt worden in de Rode Los, Binneneindries, Blekerijstraat, Ververijstraat, Gobelinstraat, Jacob Lacopsstraat, Gevaertsdreef, Verdurestraat, Hofstraat, Tacambaroplein, Prins Leopoldstraat, Galgestraat, Groenstraat, Sint-Jozefsplein, Fortstraat, Stationsstraat, Beverestraat en Neringstraat .

Het werken in verschillende fasen gebeurt om de hinder zo veel mogelijk te beperken en de duur van de werken zo kort mogelijk te houden.

Een gedetailleerd overzicht van de verschillende fasen en kan je terugvinden op de website van Aquafin

Voordat de rioleringswerken in de straat kunnen beginnen, voeren de nutsbedrijven (Farys, Fluvius, Telenet, Belgacom, …) aanpassingswerken uit aan hun netten. Deze aanpassingswerken zijn al gestart.

Opgelet: De planning van de werken is informatief en kan veranderen door onvoorziene omstandigheden (o.a. slecht weer).

 

Informatie:

Op de website van Aquafin lees je steeds het meest recente nieuws.

Hier kan je ook intekenen op de digitale nieuwsbrief. Zo krijg je regelmatig actuele informatie over de werken in jouw mailbox.

Wil je liever via WhatsApp geïnformeerd worden? Geen probleem! Stuur het projectnummer 22812 naar 0474 56 39 12  en je ontvangt regelmatige updates. (Let wel: dit nummer dient enkel om via WhatsApp te communiceren, je kan er dus niet naar bellen!)