Vertelsels onder de Stamboom

Vertellers van Theater Stam en Visit Oudenaarde leggen in de kerstvakantie zeven verhaaltjes onder jouw kerstboom. Luister, kijk en laat je verwonderen door korte verhaaltjes verteld op een uniek Oudenaards plekje.  Even verdwalen in de wereld van lammetjes, krekels, mieren, ondeugende prinsessen, padden en begijntjes …

Vanaf 24 december wordt om de 2 dagen een verhaaltje online gezet.  Iets om naar uit te kijken, de hele kerstvakantie lang!

Sandy en ’t lammetje dat een varkentje wou zijn.

Wat als lammetjes zich niet zo goed in hun vel voelen en veel liever een varkentje zouden zijn? Schuif wat dichter bij het scherm en laat je meeslepen door dit grappige verhaaltje. Sandy leest voor in het Tejohuisje. Voor de allerkleinsten.

 

Ina en ‘Spinderijn’

Ook de Begijnen van Oudenaarde moesten veel bidden en vooral hard werken. Zeker als er belangrijk bezoek langskomt. Twee begijntjes strijden om de eer en om het hart van de bezoeker. Een ervan krijgt daarbij hulp uit een wel heel eigenaardige hoek.  En dat maakt haar tegenstander spinnijdig! Ina vertelt dit grappige, maar best spannende verhaal in de rustgevende omgeving van het Begijnhof. 

Koen en de pad die de heldere bron van Kerselare bewaakt

De Burgemeester is ziek, zwaar ziek. Eigenlijk kan ze alleen genezen als ze het water uit de heldere bron van Kerselare kan drinken. Maar daarvoor moeten haar drie dochters over de bergen, door de dalen, langs smalle wegen … Maar dat is nog niets in vergelijking met de pad die de heldere bron bewaakt. Een spannend volkssprookje verteld door Koen in de magische omgeving van Kerselare.

Jan en ‘De reis van de eekhoorn en de mier’

Wie wil tijdens de kerstvakantie niet eens de natuur intrekken? Stappen tot aan de grote muur en dan terug om op tijd terug te zijn voor die dampende tas warme chocolademelk? Net zoals de eekhoorn en de mier. Ook al gelooft de mier er geen sikkepit van als zijn vriend zegt dat er over de muur niets meer is. Hij wil verder! Jan vertelt deze klassieker van Toon Tellegen in de tuin van het Huis Beaucarne.

Emma en de ondeugende prinses Koeskaa

Wie is niet dol op prinsessen?  Zeker als ’t van die ondeugende zijn? Prinses Koeskaa is mooi, maar alles behalve een braveke. Dat ervaren drie broers die onverwacht in haar prachtige tuin langskomen. Maar wat is nu echt het allermooist in die koninklijke tuin? Emma vertelt het verhaal van prinses Koeskaa aan de prachtige kerstboom in het Huis Beaucarne in Ename.

Natalie en Coco’s eerste vlucht

Alle begin is moeilijk…ook voor vogeltjes. Natalie Laurez leest voor en leert ons over de eerste vluchtjes van Coco. Wil je weten of dat goed afgelopen is? Natalie leest dit spannend en best ook grappig verhaaltje voor bij de kerstboom in het Bisschopskwartier.

Liesbeth en “De zoen die niet gekust wilde worden”

Zin in een zelfverzonnen sprookje? Over een wolk van een baby? Die groeit en groeit tot een mooie man…? Dat lijkt schattig, maar toch ook een beetje saai?…  Niet als je weet dag hij niet gekust wil worden… Nooit!  Liesbeth vertelt in het geheimzinnige Zwart Zusterhuis aan het Pameleplein over ‘De zoen die niet gekust wilde worden’.

 

Hou onze Facebookpagina @VisitOudenaarde in de gaten voor meer info en updates.

Terug naar nieuwsoverzicht