Vaccinatie tegen het coronavirus

Het stadsbestuur werkt mee aan de vaccinatiecampagne om ervoor te zorgen dat alle inwoners van de stad veilig, snel en dichtbij gevaccineerd kunnen worden. Hiervoor werken we samen met de lokale besturen binnen onze eerstelijnszone

Vaccinatiecentra

De inwoners in onze stad zullen vanaf maart gevaccineerd kunnen worden in evenementenhal De Qubus. Ook 's avonds en in het weekend zullen inwoners gevaccineerd kunnen worden. Iedereen ontvangt een persoonlijke uitnodiging zodra hij/zij aan de beurt is. Je hoeft hiervoor niks te ondernemen. 

Voor minder mobiele personen of kwetsbare personen zorgen we voor een oplossing, zoals thuis gevaccineerd worden. 

Binnenkort volgt meer informatie over de timing. Uiteraard hangt alles af van de beschikbaarheid en de levering van de vaccins. Het centrum zal op gelijke voet met de andere Vlaamse centra vaccineren zodat er zo snel mogelijk over heel het Vlaams grondgebied een vaccinatiegraad van 70% bereikt wordt.

Vrijwilligers gezocht

Wil je een handje toesteken in het vaccinatiecentrum? Jouw hulp is meer dan welkom! We zoeken zowel personen met een medische achtergrond als mensen die kunnen helpen met administratie of toezicht. 

Via het formulier op www.vaccinatievlaamseardennen.be kun je jouw gegevens achterlaten. De eerstelijnszone Vlaamse Ardennen neemt dan later contact met je op.

Meer informatie over het coronavaccin

Heb je vragen over het coronavaccin? Op deze pagina vind je het antwoord op een aantal vaak gestelde vragen.

Terug naar nieuwsoverzicht