Walk & Talk voor ouders

woensdag 22 juni 2022


Uren
-
Prijs
15
Prijs informatie

Basistarief: 15 euro

Uitvoerder
Organisator
Zuurstof voor ouders
Leeftijd
18-
Max aantal deelnemers

Walk & Talk?!
Een cocktail van ontspanning, ontmoeting, ontplooiing en ondersteuning

Met een mix van ouders met (bijna) één, twee, drie, vier, vijf… kinderen

Aangelengd met een waaier aan ervaringen met opvoeding, ouderschap en overeind blijven in de tropenjaren

Gekruid met onderbouwde kennis, inspirerende voorbeelden, opdrachten en vragen over diverse ouderschapsthema’s om je eigen ideeën aan af te toetsen

In other words: We doen een wandeling met een kleine groep ouders. We praten met elkaar over het ouderschap en leren van elkaars ervaringen. Ik zorg voor de route, voor informatie over het thema en enkele opdrachten en vragen om de gesprekken meer diepgang te geven. En voor een drankje en een klein hapje ☺

Voor wie?
Alle (aanstaande) ouders (ook baby's welkom in draagzak!)

Door wie?
Iedere Walk & Talk wordt begeleid door mezelf
Ik ben Carolien Coesens:
- Mama van 3 zonen: Fons (°2011), Gust (°2013) en Gaston (°2018)
- Psychologe gespecialiseerd in het begeleiden van jonge ouders
- Post-partum consulent opgeleid door Lieve Van Weddingen (psychotherapeute en auteur van de boeken ‘Mijn baby lacht… nu ik nog’ en ‘101 vragen van kersverse mama’s’)
- Gepassioneerd door ouderschap en opvoeding, in het bijzonder Afgestemd opvoeden (jaaropleiding bij Jürgen Peeters, psychotherapeut en auteur van het boek ‘Kinderen zijn geen puppy’s’)

Meer informatie over mijn visie en aanbod vind je op mijn website www.zuurstofvoorouders.be

Waar?
Startpunt van de wandeling is steeds (in de buurt van) de praktijk Zuurstof voor ouders: Lijnwaadmarkt 49 in Ename (Oudenaarde)

De wandeling is telkens ongeveer 5km in de mooie Vlaamse Ardennen, over zowel verharde als onverharde paden.

Wanneer?

Woensdag 20/04/2022 om 19u30: Helemaal jezelf zijn als ouder

Kunnen zijn wie je bent, je eigen moeder- of vadergevoel volgen, tegen de (opvoedings)stroom invaren... het is niet altijd gemakkelijk om als ouder dicht bij jezelf te blijven middenin een overaanbod aan (goedbedoelde) adviezen en perfecte plaatjes op social media. Om nog maar te zwijgen over je eigen opvoedingsgeschiedenis en het stemmetje van je moeder of vader dat in je oor fluistert. Hoe kom je als ouder (weer) in contact met je eigen gevoel? Hoe vrij ben je écht in de invulling van jouw ouderrol? Wat voor ouder zou jij écht willen zijn?

Zondag 1/05/2022 om 14u: (Afgestemd) OPVOEDEN zonder straffen en belonen

Wil jij bij het opvoeden je gevoel volgen? Lukt dit? Zijn er alternatieven voor straffen en belonen? (disclaimer: ja!) Kom het samen ontdekken!

Op zondag 1/5 kunnen jij én je partner deelnemen zonder je zorgen te maken over opvang voor de kinderen (3-12 jaar). Zij kunnen dan immers genieten van een namiddag speel-, knutsel- en dierenknuffelplezier bij zorgboerderij ’t Kephof in Heurne. De wandeling zal die dag ook daar starten.

Woensdag 18/05/2022 om 19u30: Emoties bij je kind (én bij jezelf)

Hoe ga je om met huilen van baby's en peuters? Wat willen ze zeggen met hun gehuil? Hoe reageer je bij een driftbui? Hoe kun je je kind helpen om heftige emoties te reguleren? Hoe blijf je zelf een stevige vuurtoren in het oog van een emotiestorm? En hoe ga je zelf om met emoties? Van harte welkom om ons samen helemaal onder te dompelen in de wondere wereld van de emoties!

Woensdag 22/06/2022 om 19u30: Grenzen

Grenzen aftasten en verleggen hoort bij de normale ontwikkeling van kinderen. Het vormt voor ons als ouders echter vaak een uitdaging om duidelijke grenzen te stellen. Hoe kun je kordaat en toch liefdevol een grens trekken? Weet je waar jouw grenzen liggen? En hoe respecteer je de grenzen die je kind zelf aangeeft? We verkennen al wandelend en babbelend samen hoe je dit op een verbindende manier kunt doen.


Ga je mee?

Schrijf je alvast in voor één of meerdere Walk & Talks door een mailtje te sturen naar info@zuurstofvoorouders.be met vermelding van de gewenste datum.

Je inschrijving is definitief na overschrijving van €15 per wandeling op BE51 7512 1157 8662 (StudiO2 BV) met vermelding van je naam + Walk & Talk + datum.

Indien je meteen inschrijft voor 3 of meerdere wandelingen dan betaal je slechts €12 per wandeling.

(Inschrijven voor de activiteit voor kinderen bij 't Kephof gebeurt rechtstreeks bij 't Kephof: info@'tkephof.be)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Walk & Talk voor ouders voorjaar 2022 © Zuurstof voor ouders