Provinciaal Archeologisch Museum (pam) EnameUren
- dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
- zaterdag, zondag
Prijs
2.5
Prijs informatie

Basistarief: 2.5 euro
Gezinsticket: 3.75 euro
Groepsticket (per pers.), reductie: 1.25 euro

Uitvoerder
Leeftijd
3-
Max aantal deelnemers

In Ename valt er heel wat te beleven. Er is een archeologische site, een natuurreservaat en een museum. In het archeologisch museum wordt je een echte tijdsdetective. Met een druk op de knop zie je de oude abdij of de stad verrijzen, net zoals ze er vroeger uitzag. Na het museum kan je je tocht verder zetten langs wandelpaden vol weetjes in een natuurpark: het Bos 't Ename.

Het museum toont het dagelijks leven van de Enaamse gemeenschap, vanaf de vroege middeleeuwen tot vandaag. Bezoekers kunnen er leren over de verschillende wetenschappelijke methodes ("Archeolabo") en worden uitgenodigd om zelf de puzzel van het verleden samen te stellen met behulp van interactieve presentatietechnieken, zoals bijvoorbeeld het "Feest van 1000 jaar" en de "Tijdslijn".

In het educatief luik van het museum worden kinderen en jongeren op een speelse manier ingewijd in de wetenschappelijke onderzoeksmethodes en worden ze echte tijdsdetectives. Ook families, bestaande uit kinderen, ouders en grootouders, worden via spel en via herinneringen de zin voor geschiedenis bijgebracht.

Bron: UiTinVlaanderen.be