Digitale fietsroute

Een verhaal langs de stroom

Deze 43 km lange digitale fietstocht vertrekt in het hart van de stad, waar het niet moeilijk is om sporen te vinden van de rijkdom die de Schelde gebracht heeft.

Is je bel goed gestemd? Staat je zadel op de juiste hoogte? En zijn je banden opgepompt? Dan ben je klaar om op een originele manier kennis te maken met de Schelde.  We beginnen onze tocht in de historische stad Oudenaarde, waar de stroom al eeuwen een hoofdrol opeist. Je tweewieler zal je op plaatsen brengen die zich eeuwen geleden in bochten en meanders van de Schelde hebben genesteld. Je zal de natuur voelen, snuiven en horen en oog in oog staan met ons cultureel erfgoed. Onderweg bieden de Points Of Interests (POI's) je de gelegenheid om een adempauze in te lassen en  iets meer te weten te komen over de plek waar je je bevindt. Je gps-toestel zal je verwittigen als je een hindernis nadert maar ook als je in de buurt bent van  zitbanken en picknickmogelijkheden. Er zijn ook 2 alternatieve startpunten: aan het provinciaal Archeologisch Museum in Ename of aan het PNEC De Kaaihoeve in Meilegem (Zwalm).

Heb je zelf geen smartphone? Niet getreurd: op de dienst toerisme zijn er 3 toestellen gratis beschikbaar waar de digitale fietsroute op geïnstalleerd staat.