Lokale mobiliteitsinformatie

Welkom terug, beste koersliefhebbers! De Ronde in Oudenaarde is terug van weggeweest en belooft voorzichtig opnieuw een feest te worden voor het grote publiek. Het profpeloton rijdt op zondag 3 april Vlaanderens Mooiste, de Ronde van Vlaanderen. Voor het tiende jaar op rij is Oudenaarde fiere aankomststad.

De voorbije twee jaar beleefden we Vlaanderens Mooiste voor het scherm. Dit jaar kan het opnieuw langs het parcours. De veiligheidsdiensten herinneren jou graag aan deze vijf vuistregels:

  1. Wees een heer in het verkeer. Respecteer de wegcode en de snelheidslimieten.
  2. Sta niet op gevaarlijke punten en let goed op wanneer je het parcours oversteekt.
  3. Kies voor veilig en duurzaam vervoer: maak gebruik van de fiets, de bus of de trein.

Bereikbaarheid Markt

De Markt is op zaterdag en zondag enkel bereikbaar voor voetgangers en fietsers.

  • Met de auto: de parkings die vorig jaar voorzien waren op de industriezone Bruwaan zijn opnieuw beschikbaar voor het publiek. Je kan ook in industriezone de Meersbloem parkeren, via de brug over de Schelde wandel je zo het centrum binnen.
  • Fiets: Je fiets kan je kwijt in een van de vele fietsparkings.
  • Openbaar vervoer: Ook met het openbaar vervoer kun je eenvoudig de stad bereiken. Zo legt de NMBS extra treinen in. Vanaf het station kun je gratis de pendelbus A van De Lijn nemen. Stap op aan de achterkant van het station (A7) of de halte aan Bruwaan (A6) en stap af aan de halte A5. Heenritten zijn van 10 tot 13.15 uur, terugritten van 17.45 tot 20 uur.

 

Verbod op verkeer

In een aantal straten kun je in het weekend van de Ronde niet door. Bekijk hieronder (of via deze link) het overzicht op een kaart of bekijk het volledige overzicht via het politiereglement.

Verbod op parkeren

In een aantal straten kun je in het weekend van de Ronde niet parkeren. Bekijk hieronder (of via deze link) het overzicht op een kaart of bekijk het volledige overzicht via het politiereglement.

Eenrichtingsverkeer