Mobiliteitsinfo

Vlot doorheen het Rondeweekend

Welkom terug, beste koersliefhebbers! De Ronde in Oudenaarde belooft opnieuw een feest te worden voor het grote publiek. Het profpeloton rijdt op zondag 2 april Vlaanderens Mooiste, de Ronde van Vlaanderen.

Bereikbaarheid Markt

De Markt is op zaterdag en zondag enkel bereikbaar voor voetgangers en fietsers.

  • Met de auto: De parkings op de industriezone Bruwaan zijn opnieuw beschikbaar voor het publiek. Je kan ook in industriezone de Meersbloem parkeren, via de brug over de Schelde wandel je zo het centrum binnen.
  • Fiets: Je fiets kan je kwijt in een van de vele fietsparkings.
  • Openbaar vervoer: Ook met het openbaar vervoer kun je eenvoudig de stad bereiken. Zo legt de NMBS extra treinen in. Vanaf het station kun je gratis de pendelbus A van De Lijn nemen. Stap op aan de achterkant van het station (A7) of de halte aan Bruwaan (A6) en stap af aan de halte A5. Heenritten zijn van 10 tot 13.15 uur, terugritten van 17.45 tot 20 uur.

Verbod op verkeer

In een aantal straten kun je in het weekend van de Ronde niet door. Bekijk hieronder (of via deze link) het overzicht op een kaart of bekijk het volledige overzicht via het politiereglement.

Verbod op parkeren

In een aantal straten kun je in het weekend van de Ronde niet parkeren. Bekijk hieronder (of via deze link) het overzicht op een kaart of bekijk het volledige overzicht via het politiereglement.

Eenrichtingsverkeer