Wandel doorheen 1000 jaar geschiedenis in Ename

Ename is een deelgemeente van Oudenaarde en wat voor één! Met een geschiedenis die een millennium terug gaat in de tijd. Je kan er slenteren langs ruïnes van een benedictijnenabdij (archeopark) of onder het bladerdek van het beschermd Bos t’Ename, ooit eigendom van de abdij. In het dorp vind je dan weer de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk. En dan zwijgen we nog over wat je niet ziet: ooit stond hier een burcht die de grens van het Duitse keizerrijk moest beschermen.

Maak kennis met het pam Ename | Lijnwaadmarkt 20, 9700 Ename

Als verzamelpunt van alle informatie kan je terecht in het provinciaal archeologisch museum, het pam Ename. Hier ontdek je het boeiende erfgoed van een unieke historische locatie en word je ondergedompeld in het verleden aan de hand van virtuele realiteit en verhalen van bewoners door de eeuwen heen.

Maak kennis met het PEC Ename | Lotharingenstraat 1, 9700 Ename

Op een steenworp van pam Ename en aan de rand van het archeopark opende in februari 2012 het Provinciaal Erfgoedcentrum. Van op de tweede verdieping krijg je een prachtig panorama op de archeologische site en de brede omgeving. Hier ontwikkelt Erfgoedsite Ename een werking met focus op het Enaamse erfgoed. In het erfgoeddepot (kelderverdieping) wordt het onroerend erfgoed uit Oost-Vlaanderen tijdelijk ondergebracht en verzorgd. Regelmatig worden er tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

In een notendop:

• 3 unieke erfgoedsites op wandelafstand die samen één verhaal vertellen

• een interactief en speels pam Ename als uitvalsbasis

• ervaren gidsen die op maat van het publiek werken

Een bezoek behind the scenes of aan de tentoonstellingen? De medewerkers van de Provinciale Erfgoedsite Ename staan je graag te woord!

 

Info en boekingen:

pam Ename:

reservatie.pam-ename@oostvlaanderen.be | 055 30 90 40 www.pam-ename.be

PEC Ename:

erfgoedcentrum@oost-vlaanderen.be | 055 30 04 44 www.oost-vlaanderen.be/erfgoedcentrum

 € 7 voor all-in bezoek aan de erfgoedsite Ename (reductietarieven beschikbaar)

Prijs groepen: € 60 per gids

 Prijs scholen: € 30 per gids

max. 20 personen per gids