Kind & gezin

WAT?

In de periode voor of net na de geboorte neemt een verpleegkundige contact met het gezin op en komt langs om kennis te maken. De verpleegkundige bespreekt wat ouders van Kind en Gezin kunnen verwachten en luistert naar wat voor ondersteuning zij op zoek zijn. Samen maken ze afspraken over een dienstverlening op maat. Kind en Gezin past de dienstverlening aan aan wat het gezin belangrijk vindt. Het traject kan er voor iedereen anders uitzien.

 

Consulenten

Op 10 belangrijke momenten in de ontwikkeling van het kind is er een gratis consult voorzien op het consultatiebureau. We volgen de groei, gezondheid en ontwikkeling van het kind op. Tijdens bepaalde consulten krijgt het kind een vaccinatie. Ouders krijgen informatie en praktische tips over voeding, verzorging, veiligheid, algemene ontwikkeling, ... van het kind. Ook met vragen rond de opvoeding, bijvoorbeeld het eet-of slaapgedrag van het kind, het huilen van de baby, de driftbuien van de peuter, zindelijkheid – kunnen ouders op het consultatiebureau terecht. (Alle contacten zijn op afspraak.)

 

Spreekuur opvoedingsondersteuning

Hebben ouders specifieke vragen in verband met de opvoeding van hun kind, maken ze zich zorgen of voelen ze zich minder zeker? Dan zijn ze welkom op het spreekuur opvoedingsondersteuning. Ouders kunnen hun situatie bespreken met een medewerker van Kind en Gezin die geschoold is in pedagogisch advies.

 

Extra activiteiten

Voor ouders met kinderen tussen 18 maanden en 2 jaar organiseren we gratis peuterpraatmomenten. Deze gaan door in het regiohuis. Inschrijven is verplicht.

Andere ouderactiviteiten zijn onder meer babymassage, peuters in actie en draagdoekensessies worden georganiseerd in samenwerking met het Huis van het Kind.

 

CONTACT

Sociaal Huis - eerste verdieping

Meerspoort 30, 9700 Oudenaarde

Kind en Gezin-lijn: 078/150 100 (elke werkdag bereikbaar van 8u00 tot 20u00)

E-mail: regiohuis.oudenaarde@kindengezin.be