Vlaanderen Feest!

De Vlaamse feestdag vieren we in Oudenaarde met muziek, straattheater en mobiele animaties van vrijdagavond 8 tot en met zondag 10 juli. Van een portie breakdance voor dansliefhebbers tot een circus, straattheater en een spetterende vuurshow: het staat vast dat je dit feestweekend niet mag missen.

Met de internationaal gelauwerde Kortrijkse brassband ‘Orchestre International du Vetex’ op de affiche is een feest op vrijdagavond onvermijdelijk. Ook dansliefhebbers worden dit jaar verwend met een flinke portie breakdance door de Battle Droids. Circus en straattheater zullen uiteraard ook niet ontbreken met shows en passages van 15Feet6, Boost Producties, Uili Bispo, Compagnie with Balls, Cie KrakPirua, Meandertaal en vele anderen. Op vrijdagavond sluiten we de avond af met een spetterende vuurshow. Naast tal van regionale gezelschappen zorgen muziekgroepen zoals Zaraf Guili (zigeunerfanfare), Les Tambours du Burundi (percussie) en Remork & Karkaba (gnawa) dan weer voor een wereldse ‘touch’ in Vlaanderen en Oudenaarde.

Op zaterdagvoormiddag is een feestzitting voorzien met gastspreker Bart Fierens, voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond. We reiken ook het ambassadeurschap voor culturele verdiensten voor de eerste maal uit aan een culturele speler uit de stad. De jaarlijkse Guldensporenviering is zoals gewoonlijk op zondag gepland in de Sint-Walburgakerk en nadien kun je omstreeks 12 uur genieten van een heus beiaardconcert door de stadsbeiaardier.

Wil je als straat- en buurtcomité of als plaatselijke vereniging organisatiepartner worden van dit feestweekend? Dat kan! Je kan genieten van een feestcheque voor het organiseren van jouw buurtfeest. Steek hierover je licht eens op www.oudenaarde.be/feestcheque.

World Of Colours

15Feet6

Ron Jaluai

Orchestre International Du Vetex

Peter Gusta

Boost Producties

Cirqumstancia

Meandertaal

Battle Droids

Compagnie Krak

Remork & Karkaba

Mobiele Jongleurs

Les Tambours Du Burundi