Bierfeesten@DeWoeker

Met lokaal talent, stand-upcomedy, optredens en echte Vlaamse stoverij zorgt het Woekerteam voor een bonte mengeling aan cultuur en sfeer.

Vrijdagavond staat volledig in teken van folk, gebracht door lokale bands. Van meerstemmige muziek met ukelele tot opzwepende Balkanbeats.

Op zaterdagavond kun je bij De Woeker terecht voor een sterke muzikale affiche met onder andere melodieuze indierock, blues en pop.

Met een streepje humor zullen je lachspieren die avond gegarandeerd flink aan het werk zijn.

Visuele accenten en artistieke verlichting maken de Woekersfeer helemaal af.

Op het binnenplein van het cultureel centrum geniet je van stoofvlees of een vegetarisch alternatief met een Oudenaards biertje.

Programma vrijdag 24/06/22 vanaf 20u

Folk!

We vissen de lokale bands op die in april 2020 het Feest van de Folk, toen geannuleerd door corona, kleur zouden geven.

About Jay
Meerstemmige songs begeleid op ukelele, gitaar, keys en viool.

Seven Sisters
Geen zusters maar mannen die zich door folkmuziek laten inspireren.

Radio Barba Orkestar
Feestelijke balkanbeats. Met een opzwepende ritmesectie en een knallende blazerssectie heeft Radio Barbã orkestra maar 1 doel en dat is het publiek meesleuren in een zwoel, zweterig, springend, stampend dansfeest.

Gratis toegang.

Programma zaterdag 25/06/22 vanaf 20u

ROCK & POP!

We nemen de draad van de voorbije jaren weer op met topmuziek, comedy en animatie in een sprookjesachtig decor.

The Calicos
Winnen in 2018 met hun melodieuze indierock Humo’s Rock Rally. Bij de release van hun eerste album The Soft Landing in 2021, klinken referenties als Ryan Adams, Wilco en The War on Drugs.

Douglas Firs
Gertjan Van Hellemonts vierde langspeler Heart of a Mother is een krachtige plaat. Blues,  americana en folk verenigd in sterke popsongs. Douglas Firs nestelt zich daarmee definitief tussen de groten uit de Belpop.

Sioen plays Graceland (programmawijziging)
Sioen, in de voetsporen van Paul Simon … Het album ‘Graceland’ herbergt enkele grote hits die iedereen kent: ‘You Can Call Me All’, ‘Diamonds On The Soles Of Her Shoes’, ‘Under African Skies’ … maar Sioen leerde het volledige album pas echt goed kennen toen hij zelf naar Zuid-Afrika trok. Op vraag van Oxfam ging hij in 2007 voor ‘One Day For Another World’ (Gentse Feesten) een eerste keer naar Soweto, de bekendste township van Johannesburg. De interactie met plaatselijke muzikanten werkte zo aanstekelijk dat Sioen besliste om er een volledig nieuw album op te nemen, toevallig in dezelfde studio waar ‘Graceland’ werd ingeblikt. Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd in 2016 door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album ‘Graceland’ te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald. Het Nieuwsblad kopte: ‘Zuid-Afrika was nog nooit zo dichtbij’. En Sioen Nu dus ook bij ons.

Stand up comedy en presentatie: Vitalski

Doorlopend mobiele en vaste animatie, en live beeldende kunst door Jook Doodle Woman.

Gratis toegang.

About Jay

Radio Barbã

Vitalski

The Calicos

Douglas Firs

Sioen plays Graceland