Expo Breigoed & Quilts

april 2022

Vroeger maakten heel wat mensen zonder enige scholing thuis handwerk voor eigen gebruik. Denk maar aan gebreide jurken, borduurwerkjes en quilts (lapjesdekens). Enerzijds om stoffen, wol en draad te recycleren en anderzijds vanuit een niet aflatende drang om creatief bezig zijn.

Vandaag wordt het eerder gezien als een staaltje van creativiteit en vakmanschap. Het is die tegenstelling die je ontdekt in deze tentoonstelling met de hedendaagse zelf ontworpen en zelf gebreide creaties van Diana Van de Gracht en antieke quilts en merklappen uit de collectie van Chantal De Poorter, met medewerking van Freddy Bové.

Enerzijds heb je de antieke quilts en merklappen die het verfijnde werk tonen waarin uren van handenarbeid is gekropen, terwijl je anderzijds de hedendaagse breiwerken hebt die getuigen van creativiteit en een verfijnde breitechniek waardoor de speciale vormgeving van de modellen nog meer tot hun recht komen.

Zaterdag 23 en zondag 24 april van 14 tot 18 uur in Onze-Lieve-Vrouwehospitaal, Sint-Walburgastraat 9. Nog tot en met zondag 8 mei op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur en donderdag van 10 tot 12 uur. Gratis.