Toetsinstrumenten

Piano

Kan je het ook niet laten om enkele toetsen in te drukken als je langs een piano passeert? Vind je het leuk om snel vrolijke melodietjes te kunnen spelen?

Kom dan naar de pianoles!

Na enkele lessen leer je met twee handen spelen. Ook leren we met twee notenbalken tegelijk meerdere noten en ritmes spelen. Al eeuwenlang schrijven veel componisten muziek voor dit instrument.  Fijn! Zo kunnen we stukjes spelen uit verschillende stijlperiodes, van Barok tot nu. En wist je dat we op de piano alle instrumenten van het orkest kunnen nabootsen?
 

Orgel

Ze noemen het orgel ook wel de 'koning van de instrumenten‘. Wist je dat?
Het is een groot instrument en al heel oud. En wist je dat de orgels zoals wij ze kennen, met klavieren, al in de middeleeuwen bestonden? Een orgel bespeel je met handen en voeten.
 

Er zijn elektrische orgels en pijporgels. Bij een elektrisch orgel druk je op een toets en het geluid klinkt door de luidspreker.
Bij een pijporgel gaat het anders. Als je op een toets drukt, gaat een klepje open waar lucht doorheen blaast. Die lucht stroomt in de orgelpijp en maakt er klank.
Kom dit alles ontdekken in de orgelklas!
 

Klavecimbel

Maak je graag een reis terug in de tijd? Proef je graag de sfeer van de oude tijden met galante heren en dames in mooie lange jurken?
Leer dan klavecimbel spelen! Als je de snaren van het instrument aantokkelt, tover je een unieke zachte klank.
De klavecimbel is een prachtig instrument voor grote en kleine handen. Het klinkt veel lichter dan piano, en is heel geschikt voor alle fijne oren.


 

Klavierklas

Kan je niet kiezen tussen piano, klavecimbel of orgel?
Dan start je in de klavierklas!
Tijdens de lessen leer je de drie toetsinstrumenten bespelen. 
Wie dat wenst, kan later overschakelen naar de specifieke lessen voor één van de drie instrumenten.

Accordeon

Wist je dat de accordeon ‘een orkest op je schoot’ is? En wist je dat het ook een blaasinstrumenten is, waar je niet op moet blazen? En dat je al na één les een melodie of een liedje kan spelen?
Het is eenvoudig! Om accordeon te spelen, moet je maar twee dingen kunnen: lucht maken én de juiste knopjes induwen.
De lucht maak je door de ‘balg’ open en dicht te doen.
En al die knopjes? Op het eerste gezicht lijkt het ingewikkeld. Toch vind je heel snel je weg op de klavieren. 
Het is wel een uitdaging om verschillende dingen tegelijk te doen. Je moet afwisselend trekken en duwen. Ook moet je een melodie spelen met de ene hand én moet je met de andere hand begeleiden met bassen en akkoorden.
Je kan elke stijl spelen op accordeon, én zowel in je eentje als in groep.
Van droevig tot vrolijk, van pop tot klassiek … met accordeon verover je de harten van elk publiek!