Kompas Dans 2e graad - vanaf 8 jaar

VERRUIMEN EN VERDER ZETTEN VAN DE OPSTAP DANS…
Kinderen kunnen hun dansopleiding starten in de tweede graad.
Wie OpStap Dans volgde, ontdekt in de tweede graad zijn of haar dansante kwaliteiten verder. In KOMPAS DANS leggen we de basis voor houdings- en bewegingsbesef.
 
Zowel klassiek ballet als hedendaagse dans komt aan bod. In de lessen danslab klassiek werken we via een gevarieerde reeks oefeningen o.a. aan lichaamshouding, soepelheid, versterken van spieren, verbeteren van de coördinatie en het evenwicht, het naar buiten draaien van benen en voeten, sprongetjes maken en ruimtegebruik. Ook oefeningen aan de ‘barre’ staan op het programma.
 
In de lessen danslab hedendaags staan grondwerk, natuurlijke bewegingen en dynamiek centraal. Het lichaam en de bewegingen zijn de communicatie- en expressiemiddelen. We moedigen onze jonge dansers aan om hun dansende lichaam te verkennen en energiek door de ruimte te bewegen.
In de beide lessen leren we van dansmateriaal, creëren we eigen bewegingen en is er ruimte voor improvisatie. En bovenal stimuleren we de ontwikkeling van de individuele kwaliteiten van het dansende kind.
 
Kinderen vanaf 8 jaar
Danslab
2u/week
Opleiding van 4 leerjaren