Zomer in Oudenaarde

De voorbije maanden werd alles even op z’n kop gezet. Drastische maar noodzakelijke maatregelen waren nodig om het coronavirus onder controle te houden. Door de versoepeling van de maatregelen kunnen we allemaal terug uit ons kot komen. We hebben je gemist en staan te popelen om je opnieuw te verwelkomen in Oudenaarde.

Thuisblijvers hebben geen ongelijk. Om te ontspannen en met vrienden & familie te genieten van de aangename dingen van het leven, hoef je niet naar de andere kant van de wereld te reizen. Er valt deze zomer vanalles te beleven in Oudenaarde. Ideaal om je vakantie hier door te brengen, veilig en dichtbij!

Live mobiele muziek- en straattheateracts in het centrum

Voor de eerste zomerweekends zorgde de cultuurdienst alvast voor een divers aanbod aan mobiele muziek- en straattheateracts. Kom kuieren in de stad of vlij je neer op een Oudenaards terras en laat je verrassen door tal van originele muziek- en straattheateracts. Voor jong en minder jong!

Vrijdag 10 juli vanaf 18 tot 22.30 uur

 • Cie Balltazar - Orkest Bazar
 • De Vierkante Meter
 • CIRqUMSTANCIA - Cirq Civil

Zaterdag 11 juli vanaf 15 tot 18 uur

 • Die Verdammte Spielerei
 • Puurlain - De Zotte Koningen
 • Zeepbellen Op Stelten
 • De Typotheek

Vrijdag 17 juli vanaf 18 tot 22.30 uur

 • cirQ - bOOmbastor
 • Teriya Percussion
 • Sven Roelants - Marcel Cyclette

Zaterdag 18 juli vanaf 15 tot 18 uur

 • Puurlain - De Walvis Is Verdwaald
 • cirQ - De Afstandsambtenaren
 • De Fanfakids

Jukebox Carillon

Bij de inhuldiging van de nieuwe grote luid- en beiaardklok 'Carolus' vorige zomer, kon iedereen verzoeknummertjes voor de beiaard indienen.
Onze stadsbeiaardier Lode ging met jullie suggesties aan de slag en presenteert nu zijn 'jukebox Carillon', een programma van in totaal zo’n 50 minuten.

Het volledige programma zal twee keer te beluisteren zijn, op vrijdagavond 10 juli om 19 uur en op zaterdagmiddag 11 juli om 14 uur.

In het kader van Vlaanderen Feest! koppelen wij er een leuk wedstrijdje aan: herken zoveel mogelijk Vlaamse deuntjes en win een mooie prijs!
De titel kan volstaan, maar in geval van gelijke stand, zal ook de uitvoerder de doorslag kunnen geven.

 

 

 

 

Pop-up zomerspeelplein op de kleine markt

Kinderen kunnen tijdens de zomervakantie twee maanden lang vrij ravotten in een tijdelijk speelpleintje op de kleine markt in Oudenaarde. Terwijl de kinderen zich uitleven kunnen de ouders genieten van een drankje op de omliggende terrassen.

Zomerterras 'Café locale'

Een aantal Oudenaardse horecazaken hebben de krachten gebundeld en organiseren samen een zomerbar op de markt. 
Op het tijdelijke zomerterras kun je vanaf donderdag 9 juli gezellig een Oudenaards bruintje (of een ander zomers drankje) nuttigen!

Openingsuren

 • Woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag: 11 - 23 uur
 • Donderdag: 09 - 23 uur

Wandelzoektocht Oudenaarde

De wandelzoektocht laat je kennis maken met Oudenaarde, op een nét iets andere manier. Het maakt niet uit of je trotse inwoner van Oudenaarde bent of het is je eerste kennismaking met onze stad, deze zoektocht is voor jong en oud een uitdaging. De zoektocht neemt je mee doorheen het bruisende hart van de stad met verrassend mooi erfgoed, maar ook heel wat gezellige plekjes en sfeervolle terrasjes, cafés en restaurants. Heb je goed gezocht? Dan ga je misschien met een van de mooie prijzen aan de haal, waaronder 50 aankoopbonnen van elke 50 euro waarde.

Voor inwoners uit de regio is er een extraatje! Onder de deelnemers die afkomstig zijn uit Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen worden in totaal 300 extra aankoopbonnen van 50 euro verloot.

Bij je zoektochtboekje krijg je trouwens een jeton die goed is voor een gratis drankje bij een van de lokale horeca-uitbaters.

De wandelzoektocht is een samenwerking tussen het stadsbestuur, KWB Oudenaarde en Oudenaarde Winkelstad. Deze loopt van 1 juli tot 1 november en is verkrijgbaar voor € 5 in het infokantoor van Toerisme Oudenaarde.

Live muziek onder de kerktoren door Oudenaardse muzikanten

In navolging van het dagelijks applaus en de spontane optredentjes ter ere van de zorgsector, organiseert CC De Woeker op vijf verschillende locaties kleinschalige optredentjes. In het kader van Vlaanderen Feest! 2020 brengen volgende Oudenaardse muzikanten om 19 uur een Nederlandstalig repertoire:

Alleen Met Twee aan de kerk van Volkegem
Gill Baley op de kiosk te Eine
Roland Groenez aan de kerk van Ename
Woelvis aan de kerk van Melden

Oudenaarde zomert - brochure Toerisme Oudenaarde

Op zoek naar nog meer inspiratie? Toerisme Oudenaarde heeft alle coronaproof activiteiten deze zomer samengevat in een handige brochure. 

Terug naar nieuwsoverzicht