En de winnaars van het burgerbudget zijn...

Dit jaar lanceerden we het burgerbudget, waarbij elke inwoner een idee kon indienen om de inwoners in de straat, buurt of onze stad samen te brengen en Oudenaarde nog aangenamer en beter te maken. 

Bij onze projectoproep in het voorjaar werden 29 ideeën ingediend. Na een eerste analyse werden 11 projecten meegenomen naar de stemmingsronde door de inwoners. Jullie lieten jullie stem horen: we ontvingen maar liefst 967 stemmen.  Bedankt daarvoor! Ook de interne jury, bestaande uit het managementteam en het college van burgemeester en schepenen, beoordeelde de projecten. De scores van de inwoners en de interne jury werden opgeteld en dat resulteerde in de volgende twee winnaars.

Twee winnaars

  • Ontmoetingsplaats aan de Tissenhovemolen in Mater: op de open plek naast de Tissenhovemolen droomt inwoner Annemie Hove ervan om een ontmoetingsplaats in te richten met enkele banken, een klein speeltuig en eventueel een petanquebaan. De molen is een aantrekkingspunt voor zowel buurtbewoners als fietsers en wandelaars en kan een ontmoetingsplaats zijn voor jong en oud.
     
  • Speelpleintje in Leupegem: met een speelplein in de wijk Vontstraat, Sompelplein, Spoorweglaan, Watermolenstraat wil inwoner Pieter Ideler jonge kinderen een veilige speelplek bieden. Zo hoeven jonge gezinnen uit de wijk de N60 of de N8 niet over te steken en kunnen ze elkaar ontmoeten dichtbij huis.

De winnende projecten werden bekendgemaakt op 17 december aan de Tissenhovemolen, waarbij de winnaars een certificaat overhandigd kregen. In het volgende stadsmagazine stellen we ze graag uitgebreid aan je voor.

Tot volgend jaar?

De projecten worden in de loop van de komende twee jaar uitgevoerd, in samenspraak met de stadsdiensten. In het voorjaar van 2023 doen we alvast een nieuwe oproep naar jouw ideeën om Oudenaarde nog aangenamer te maken. Hou dus zeker onze website www.oudenaarde.be/burgerbudget in het oog!

Terug naar nieuwsoverzicht