Werkzaamheden stadscentrum

Vanaf 2 februari

De komende week starten enkele noodzakelijke nutswerkzaamheden in onze stad, die voor enige hinder kunnen zorgen. Hieronder een overzicht. 

Trekweg linkeroever

Op Trekweg Linkeroever is Fluvius donderdag 2 februari gestart met de voorbereidende nutswerken in het kader van de heraanleg van de jachthaven. Hierdoor zal de trekweg volledig afgesloten zijn en dus niet toegankelijk voor alle verkeer gedurende twee tot drie weken. De school en buurtbewoners zijn hiervan op de hoogte gebracht. In de Bergstraat wordt geen hinder verwacht, behalve in- en uitrijdend werfverkeer. 

Voor de heraanleg van Trekweg Linkeroever werd op 23 januari de omgevingsvergunning verleend. In het voorjaar volgt verdere communicatie over de timing en hinder van de grote werkzaamheden.  

Hoogstraat en Tacambaroplein

Door een aantal aanpassingen van ondergrondse geleiders zijn in het stadscentrum wegeniswerken nodig. Het voetpad wordt daarbij open gegraven vanaf de Markt richting Beverestraat. De werken zullen gefaseerd worden uitgevoerd, afhankelijk van de weersomstandigheden, tussen 6 februari en 31 maart

  • Fase 1: van maandag 6 februari tot en met vrijdag 17 februari in de Hoogstraat tussen nummers 2 en 40
  • Fase 2: van maandag 20 februari tot en met vrijdag 24 februari in de Hoogstraat vanaf nummer 40 en ter hoogte van het kruispunt Meinaert en Tacambaroplein

Update 20/02:

De werken lopen vrij vlot. De bussen zullen vanaf vrijdag 24 februari hun normale halte kunnen aandoen.

De bestrating zal op enkele plaatsen tijdelijk hersteld zijn. Voor de definitieve herstelling is het wachten op enkele leveringen. De definitieve bestrating zal in het paasverlof worden opgenomen. Hiervoor zal de bushalte ook niet helemaal meer moeten worden ingenomen, dus zal de hinder beperkt zijn.

  • Fase 3: van maandag 27 februari tot en met vrijdag 10 maart van aan het kruispunt met Meinaert, over het Tacambaroplein tot de oversteek Beverestraat
  • Fase 4: van vrijdag 10 maart tot en met vrijdag 17 maart in de Beverestraat tussen nummers 4 en 24

Na de aanleg volgt de afwerkings- en herstelfase tot en met vrijdag 31 maart.

Tijdens de werken zullen de parkeerplaatsen en het voetpad niet kunnen worden gebruikt en zal ook het doorgaand verkeer hinder ondervinden. Eenmaal de aannemer aan het Tacambaroplein begint, zal ook de opstapplaats afgesloten zijn.

De fasering kan je hier raadplegen.

Terug naar nieuwsoverzicht