Werken Deinzestraat

Vanaf 13 februari

Vanaf maandag 13 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de werken, waarbij het wegdek en de fietspaden in de Deinzestraat (N459) tussen het Ooikeplein en de N60 worden vernieuwd. De werken zullen duren tot half juni en zullen in twee fasen gebeuren met een pauze tijdens het wielerseizoen.

Wat en waarom?  

De betonverharding van de Deinzestraat tussen Ooike en Oudenaarde zorgt voor geluidshinder voor de omwonenden. Tijdens de werken wordt de betonverharding tussen de Windmolenstraat en het Ooikeplein vervangen door een comfortabele en geluidsarme asfaltverharding. Ook de fietspaden worden vernieuwd met asfalt vanaf het Ooikeplein tot de op- en afrit van de N60.

Daarnaast wordt het kruispunt met industriepark de Bruwaan veiliger gemaakt voor fietsers om over te steken met een afslagstrook en middengeleider. Ter hoogte van dit kruispunt wordt de bushalte bovendien uitgebouwd tot een Hoppinpunt. Een Hoppinpunt is een vervoersknooppunt dat het combineren van trein, tram, bus, (deel)fiets en (deel)auto in de toekomst nog eenvoudiger zal maken.

Ook alle andere bushaltes op het wegvak worden toegankelijk gemaakt.

Timing

De werken zullen duren tot half juni en zullen in twee fasen gebeuren:

  1. Van 13 februari tot half maart tussen het Ooikeplein en de Trompestraat
  2. Van na de paasvakantie tot half juni tussen de Trompestraat en afrit N60

Het verkeer zal tijdens de werken worden omgeleid worden:

  • Het gemotoriseerd verkeer richting Oudenaarde wordt omgeleid via de N494 en Oudenaardseweg/Wortegemstraat, het verkeer richting Kruishoutem via de N60, N35 (Steenweg Deinze) via de E17 Deinze/Kruishoutem naar de N459 (Olsensesteenweg/Winston Churchillstraat) en N459 (Hoogstraat).
  • Het openbaar vervoer volgt dezelfde omleiding. Opgelet, in de eerste fase worden enkele haltes afgeschaft.
  • Voetgangers kunnen steeds langs de werf. Fietsers rijden in beide richtingen om via de Doornikse Heerweg, de Wortegemstraat, de Oudenaardseweg, de Volkaartsbeekstraat, de Rottestraat,  Keistraat, Vlaamse Ardennenstraat, het Ooikeplein en de Kalverstraat

Tussen de twee fasen zal er niet gewerkt worden, rekening houdend met het wielerseizoen, en zal er geen verkeershinder zijn.
 

Terug naar nieuwsoverzicht