Vertelsels onder de Stamboom

Kerst staat voor velen synoniem aan gezelligheid, samenhorigheid en in niet-coronatijden aan een samenzijn met familie en vrienden. Maar kerst is ook een tijd van verhalen over hoop, wonderen en magie. Verhalen die worden verteld tijdens het kerstdiner of rond de kerstboom.

Theater Stam brengt al verschillende jaren mooie verhalen voor kinderen en volwassenen tijdens de Oudenaardse kerstmarkt. Om deze traditie in ere te houden werd in samenwerking met stadsbestuur Oudenaarde voor een digitaal alternatief gezorgd. Op bijzondere historische locaties, met de juiste sfeersetting en gefilmd met een professionele hand werden vijf korte sprookjes in elkaar geblikt. Acteurs van Theater Stam brengen sommige ‘vertelsels’ door ze voor te lezen of met ingehouden spanning te vertellen, andere worden geanimeerd nagespeeld. Kijk hieronder voor de info en de video's van de verschillende 'vertelsels'.

Verhaaltje 1: Vos en Haas op zoek naar koek. Een grappige zoektocht met een einde om van te smullen. Een knus verhaaltje bedoeld voor kleutertjes. Maar iedereen kan natuurlijk genieten van dit kort verhaal verteld door Nathalie in het prachtige Huis Beaucarne. Enjoy!

Verhaaltje 2: De Gruffalo. Gregoire vertelt over Gruffalo en heeft daarvoor zijn schaduwtheatertje meegebracht naar het Stadhuis van Oudenaarde. Het verhaaltje zal zeker ook kleuters en kindjes uit de eerste jaren van de lagere school bekoren.

Verhaaltje 3: Annabel. Liesbeth brouwde een eigen verhaal. Ze vertelt over Annabel, een doodgewoon meisje met krulletjes. Liesje vertelt voor kinderen van alle leeftijden, en dit vanuit haar lievelingsplek, de tuin van het statige Huis de Lalaing. Geniet met volle teugen!

Verhaaltje 4: De Minpins. In het vierde "vertelsel onder de stamboom" neemt rasverteller Jan graag alle lagere schoolkinderen mee naar het Liedtspark. Daar vertelt hij over de avonturen van Kleine Heintje bij de Minpins. Ben jij ook benieuwd hoe het verhaaltje afloopt? 

Verhaaltje 5: Sprookje van Goudkopje. Koen vertelt over een jongetje dat straatarm is en zo graag kok wil worden. Dit 'vertelselke' is bestemd voor alle leeftijdsgroepen en werd opgenomen in huis Beaucarne. Al zal het misschien iets té spannend zijn voor de allerkleinsten?

Hou onze Facebookpagina @VisitOudenaarde in de gaten voor meer info en updates.

Terug naar nieuwsoverzicht