Tissenhovemolen open voor publiek

Laatste zondag van de maand

Na een intensieve renovatie van anderhalf jaar, waarbij de molen van zijn staak werd gelicht en deels over de landsgrens onder handen werd genomen, is het zover: de Tissenhovemolen in Mater is volledig gerenoveerd en klaar om de komende decennia weer en wind te trotseren.

Neem boven op het 105 meter hoog plateau even de tijd om het prachtige panorama te bewonderen. De trotse windvechter is één van de oudste molens van Vlaanderen. Een gedeelte van de houten romp is nog goed intact en dateert van het begin van de 13de eeuw. Sinds 1956 is de driezolder beschermd erfgoed. Van graankorrel tot bloem, het lijkt pure nostalgie. Toch is deze historische blikvanger wel degelijk maalvaardig. Uniek in de regio! De vrijwilligers van de vzw Oost-Vlaamse Molens houden de traditie in ere.

Ontdek het zelf op de laatste zondag van de maand

Vanaf zondag 28 mei tot en met november kan je de gerestaureerde molen maandelijks bezoeken, telkens op de laatste zondag van de maand, van 14 tot 17 uur. Reserveren is niet nodig.

Beschikbare data: 28 mei, 25 juni, 30 juli, 27 augustus, 24 september, 29 oktober en 26 november. Bijkomend heten de molenaars je ook tijdens Open Monumentendag op zondag 10 september van harte welkom tussen 10 tot 17 uur.  

Met vragen over deze publieke bezoekmomenten kan je terecht bij Visit Oudenaarde via 055 31 72 51 of visit@oudenaarde.be.

Terug naar nieuwsoverzicht