Oudenaarde viert 50 jaar stedenband met Coburg

Stad Oudenaarde is sinds 1972 verbroederd met Coburg. Het is de eerste stedenband die door onze stad werd aangegaan. Begin mei kwam een delegatie uit Coburg naar Oudenaarde om die speciale vriendschap van meer dan 50 jaar voor de toekomst te bestendigen. Tijdens het hemelvaartweekend was het de beurt aan de Oudenaardisten om een bezoek te brengen aan de Duitse stad. De afgelopen jaren vonden heel wat sportieve en culturele uitwisselingen plaats tussen de inwoners van beide steden. Oudenaarde vindt dit nog steeds belangrijk om ook een halve eeuw later die banden te blijven aanhalen.

Naast een aantal plaatsbezoeken en een officiële plechtigheid was er voldoende ruimte voorzien voor informele contacten. Het bezoek stond dan ook vooral in het teken van vrede en vriendschap tussen beide besturen onderling en tussen de vrijwilligersverenigingen de Coburgse Städtepartnerschaftsverein en vzw Oudenaarde en Zustersteden, aan wie de vele uitwisselingen tussen de burgers te danken zijn.

Burgemeester Marnic De Meulemeester en Anja van Acker, voorzitter van de kern Coburg van de vzw Oudenaarde en Zustersteden, kregen er de zilveren burgermedaille ‘De stad Coburg dankt’ uitgereikt voor hun verdienstelijke inzet om de banden met Coburg al vele jaren te koesteren in de Europese gedachte.

Terug naar nieuwsoverzicht