Oudenaarde, groeiend groene stad!

Oudenaarde werd midden december 2018 door de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) verkozen tot ‘Groen- en Bloemengemeente 2019’. Hierdoor mag onze stad meteen ook Vlaanderen vertegenwoordigen bij de Europese wedstrijd ‘Entente Florale Europe’.  Deze wedstrijd wil de aandacht vestigen op het belang van een groene omgeving voor de levenskwaliteit in woonwijken en steden. Algemeen thema is ‘de leefbare stad’. 

Een internationaal samengestelde vakjury zal half juli onze stad bezoeken. Tijdens dit bezoek zullen de belangrijkste verwezenlijkingen op gebied van groen en leefmilieu toegelicht worden. Eind september weten we dan of Oudenaarde de overwinning in de wacht heeft kunnen slepen!

Krantje "Oudenaarde, groeiend groene stad"

Vorige week kregen de inwoners van Oudenaarde het krantje "Oudenaarde, groeiend groene stad" in hun brievenbus. Dit krantje bevat verschillende groen- en duurzaamheidsprojecten die toch wel wat aandacht verdienen. Het krantje werd gedrukt op gerecycleerd papier en bedeeld met een fietskoerier.

Geen krantje ontvangen? Er zijn een aantal exemplaren beschikbaar aan het onthaal van het Administratief Centrum Maagdendale, in de bibliotheek of aan de balie van dienst Toerisme. Je kunt het ook hier digitaal bekijken.

Wil je meer weten over natuur en duurzaamheid in Oudenaarde? Neem een kijkje op www.oudenaarde.be/groeiendgroenestad!

Terug naar nieuwsoverzicht