Oudenaarde bedankt haar Duurzame Helden!

Dit zijn de winnaars van 2022

Duurzame Helden Oudenaarde 2022

Vijf bijzondere mensen en initiatieven werden afgelopen zondag gehuldigd op het stadhuis voor hun uitzonderlijke sociale inzet. Ze werden door een jury gekozen uit tientallen tips die binnenkwamen via de wedstrijd ‘Duurzame Helden’. Daarbij konden inwoners andere inwoners, verenigingen, bedrijven en organisaties nomineren.

 

9700x dankjewel!

Uit alle genomineerden werden de volgende personen verkozen tot Duurzame Helden van 2022:
An Vanhoutte, OK Swaree, WaKosta, Kleine ka en Roza Vanhoutte.

Laat niemand achter

Wedstrijdthema dit jaar was ‘Laat niemand achter’ en dat is precies waar deze mensen zich zo hard voor inzetten. Binnen Oudenaardse organisaties of Oudenaardse afdelingen van organisaties zorgen ze ervoor dat iedereen kansen krijgt op een aangenamer dagelijks leven.

Zo zorgt An Vanhoutte er met de Minder Mobielen Centrale mee voor dat ook minder mobiele mensen zich kunnen verplaatsen en gaat Roza Vanhoutte met SAMANA onder meer eenzaamheid tegen. Via WaKosta geeft Guido Moerman jongeren inzicht in budgetbeheer, waarmee hij ze behoedt voor financiële problemen. Met Kleine ka zamelde Eric Meirhaeghe en gelijkgestemden al 43.000 euro in voor Give Us A Break, dat vakantieopvang voorziet voor kinderen met een beperking en zo ouders ontlast. OK Swaree kan dan weer op een uitgebreid team van trouwe vrijwilligers rekenen zoals Filip Schauwbroeck, die culturele activiteiten organiseren aan een zacht prijsje om de drempel te verlagen en verbinding te creëren tussen mensen.

Week van de Duurzame Gemeente

Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente worden in heel Vlaanderen de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties in de kijker gezet. Die moeten burgers, verenigingen en overheden inspireren om tegen 2030 een duurzamere wereld te realiseren waarin niemand achterblijft. Daarvoor zijn de komende jaren extra inspanningen nodig op het vlak van Mens, Planeet, Welvaart, Vrede en Partnerschap. Niemand achterlaten is daarbij een van de centrale gedachten.

De Week van de Duurzame Gemeente loopt van 18 tot en met 25 september en is een initiatief van VVSG en partners waaraan 110 Vlaamse gemeenten en steden deelnemen, waaronder ook Oudenaarde.

Terug naar nieuwsoverzicht