Originele ideeën voor kerstcadeaus

uit Oudenaarde en omstreken

Een perfect cadeau voor iedereen vinden blijft een huzarenstukje. Geen inspiratie? Geen nood, we hebben voor jou de meest originele cadeautips uitgekozen. Met deze tips maak je ongetwijfeld je familie en vrienden dolgelukkig.

Voor de bourgondiër

Al eens aan een heerlijk streekproduct gedacht als cadeau onder de kerstboom? Bij Visit Oudenaarde kan je terecht voor een geschenkdoos met lokale verwennerij: Oudenaardse brillenkoekjes, een bruin biertje uit een van de plaatselijke brouwerijen en een authentiek aanbod pickles en mosterd.

Voor fans van bier is een Oudenaards biertje altijd een goed geschenkidee. Je kan keuzestress vermijden en meteen langskomen bij Visit Oudenaarde en een bierpakket aankopen met een ‘Bruin’-bierglas en vijf Oudenaardse bruine bieren: Adriaen Brouwer, Felix, Liefmans Gouden Band, Cnudde Bruin en Smisje Bruin.

Voor de cultuurliefhebber

Met de museumpas schenk je een jaar lang verrassende uitstapjes naar meer dan 220 musea in het hele land, waaronder ook een bezoek aan het MOU – Museum Oudenaarde. Ontdek er in het historisch stadhuis met een museumpas gratis de rijke wandtapijtkunst en een van de grootste zilvercollecties van Vlaanderen. Een museumpas aanschaffen kan aan de balie van het museum of op deze pagina.

Voor de sportieveling

Trakteren op eindeloos wandelplezier? Dat kan perfect met het wandelnetwerk Vlaamse Ardennen. De drie wandelkaarten, goed voor 850 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden, kregen dit jaar een grondig update met heel wat nieuwe paden en nog meer interessante plekjes. Je hoeft enkel nog te kiezen uit de drie deelgebieden: de Getuigenheuvels in het zuiden, de Bronbossen in het oosten en de Zwalmvallei in het noorden. Of je schenkt ze gewoon allemaal! De wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij Visit Oudenaarde.

Voor de shopper

Ben je op het laatste nippertje nog op zoek naar een cadeau, dan is de Oudenaardebon leuk om te geven én te krijgen! Inruilbaar bij bijna 200 deelnemende zaken in Oudenaarde en eenvoudigweg te bestellen vanuit je luie zetel. Bestel het online of ga langs bij Visit Oudenaarde. De bon blijft 1 jaar geldig na aankoopdatum.

VOOR DE NATUURVRIENDEN

Je krijgt beslist de prijs van origineelste cadeau als je tien bomen onder de kerstboom legt. Gelukkig hoef je ze niet in te pakken: via www.boostvoorbos.be kan je dit jaar een stukje klimaatbestendig bos bij jou in de buurt schenken, vakkundig geplant door deskundigen van Bosgroep Oost-Vlaanderen. De bomen zijn enkel nog op zoek naar een Kerstman met een groen hart. 

Voor de levensgenieter

Mag het ietsje meer zijn? Geef dan een overnachting cadeau bij een van de mooie logies gelegen in Oudenaarde en deelgemeentes. Er zijn tal van opties mogelijk: van sfeervolle B&B’s over ruime vakantiewoningen in het groen tot hotels op loopafstand van het centrum. Doe alvast inspiratie op en verras je ouders, geliefde of beste vriend met een ontspannen weekendje weg.

Terug naar nieuwsoverzicht