Oproep: Vlaanderen Feest! steunt lokale initiatieven in 2019

Sinds jaar en dag sensibiliseert de vzw Vlaanderen-Europa in samenwerking met de Vlaamse overheid zoveel mogelijk Vlamingen voor de campagne Vlaanderen Feest! Telkens weer waaiert Vlaanderen Feest! open als een festival van geanimeerd gemeenschapsleven rond de Vlaamse feestdag, met 11 juli zelf als orgelpunt.

Dit jaar begint Vlaanderen Feest! met een openingsweekend van vrijdag 28  tot en met zondag 30 juni en loopt verder doorheen de Vlaamse feestweek van donderdag 4 tot en met woensdag 10 juli, om te eindigen met de viering van 11 juli.

Naast de ondersteuning van evenementen van de Vlaamse steden en gemeenten, zet de vzw Vlaanderen-Europa in 2019 ook in op het versterken van lokale buurt- of verenigingsinitiatieven.

Plaatselijke verenigingen, buurtcomités en bewonersgroeperingen kunnen organisatiepartner “Vlaanderen Feest!” worden en genieten van een feestcheque tot 175 EUR. Uiteraard zijn daar enkele voorwaarden aan verbonden en die kunnen geïnteresseerden vanaf 11 maart 2019 raadplegen op www.vlaanderenfeest.eu. Dergelijke lokale initiatiefnemers kunnen via onlineformulieren hun kandidatuur stellen.

De dienst cultuur blijft beschikbaar voor advies over het samenstellen van een aanvraagdossier en voor het invullen van de daar bijhorende formulieren via 055/335.135 of cultuur@oudenaarde.be. Langskomen bij de medewerkers kan tijdens de kantooruren ook, maar bij voorkeur na afspraak.

Terug naar nieuwsoverzicht