Opnieuw eenrichtingsverkeer Dr. Honore Dewolfstraat

Voorbereidende werken voor aanleg nieuwe fietstunnel N8

Er komt binnenkort een nieuwe fietstunnel onder de N8 in Leupegem. Ter voorbereiding zijn reeds voor de kerstvakantie werken van de nutsmaatschappijen gestart voor onder meer elektriciteit, water en telecom. Dit zijn belangrijke en vrij ingrijpende werken binnen dit project. Gezien we zullen werken met geprefabriceerde tunnelelementen die onder de N8 worden geschoven, moeten alle nutsleidingen vooraf natuurlijk worden omgeleid. Tijdelijk onderbreken is geen optie, want anders zit een groot deel van de stad zonder water of elektriciteit.

Nieuwe fase

De werken op de Ronseweg zijn ondertussen klaar. De grootste hinder voorzien we op de Dokter Honore Dewolfstraat (verlengde Leupegemstraat – N8). Hier wordt namelijk opnieuw éénrichtingsverkeer ingesteld: het verkeer komende van de N60 (rond punt) kan door, het verkeer komende van de Edelareberg wordt omgeleid via Diependale.
Opgelet: dat betekent dat ook bestemmingsverkeer voor de Ronseweg, Vontstraat en verder (bv. KBO Leupegem, Sportkot, ...) enkel via de N60 kan rijden, niet via verkeerslichten Diependale en Leupegemstraat!

De werken op de Dokter Honore Dewolfstraat zullen naar alle waarschijnlijkheid hernemen op maandag 10 januari en zullen (afhankelijk van de weersomstandigheden) eindigen op 28 januari.

Verkeersveiligheid

De fietstunnel is een van de maatregelen die het stadsbestuur wil nemen om de verkeersveiligheid voor fietsers te verhogen, die momenteel aan de kerk van Leupegem de drukke gewestweg N8 moeten oversteken. Meer info over het project kan je hier raadplegen.

 

Terug naar nieuwsoverzicht