Opheffing vergunning kinderopvang

‘t (B)engeltje

Het Vlaams Agentschap Opgroeien besliste op 10 november om de vergunning van de Oudenaardse kinderopvang 't (b)engeltje in Leupegem op te heffen door hoogdringendheid. Dat betekent dat kinderopvang ‘t(b)engeltje sinds 11 november 2022 gesloten is en kinderen er dus niet langer terechtkunnen voor kinderopvang. 

De beslissing werd genomen omdat het Agentschap zich ernstige zorgen maakte over de veiligheid van de kinderen. Op 10 november 2022 kreeg het Agentschap Opgroeien van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling het advies om de werking van ‘t(b) engeltje onmiddellijk stop te zetten. 

Waar kan je terecht met je vragen?

  • Ben je op zoek naar andere opvangadressen, dan kan je terecht bij het Sociaal Huis van stad Oudenaarde. Wij helpen zoeken of er een oplossing is binnen de bestaande mogelijkheden. Je kan hiervoor terecht bij Marina Bormans via 055 46 06 11 of op Marina.Bormans@oudenaarde.be.
     
  • Heb je vragen over de invloed van wat er is gebeurd op je kind? Dan kan je terecht bij elke medewerker van Kind en Gezin team Oudenaarde. In elk team van Kind en Gezin werkt een psychopedagoog. Je kan Els Mortier vanaf woensdag 16 november bereiken via Els.Mortier@opgroeien.be.
     
  • Op de website van het Agentschap Opgroeien vind je antwoorden op veel gestelde vragen. Je kan ook contact opnemen met de Kind en Gezin-Lijn.
Terug naar nieuwsoverzicht