Open Monumentendag 8 september

Maak een tocht langs de merkwaardigste bomen van Oudenaarde.

Open Monumentendag is de jaarlijkse hoogdag voor een bezoek aan fascinerende plaatsen. Wist je dat niet alleen gebouwen maar ook oude bomen, oude dreven of historische bossen in aanmerking kunnen komen voor een erkenning als beschermd monument? Bomen hebben al eeuwenlang een meer dan symbolische betekenis voor de mens. Ze werden aanbeden, gebruikt om grenzen vast te leggen en opgenomen in de samenleving als gerechtsbomen of herinneringsbomen. Ook in Oudenaarde vinden we nog stille  getuigen terug van tradities die we al lang zijn vergeten. Daarom zet Oudenaarde op zondag 8 september voor het eerst dit ‘levend’ erfgoed in de kijker, 9 unieke “merkwaardige bomen” onthullen voor het eerst hun geheimen aan het grote publiek. Een unieke kans.

Haal je fiets of - voor de iets minder sportievelingen - je wagen boven en haal de thematocht op bij de dienst toerisme of download deze hieronder.

Deel tijdens of na je bezoek je foto’s op Instragram met #visitoudenaarde

Combineer de thematocht met een bezoekje aan het MOU Museum in het stadhuis, en ontdek de typische landschapselementen in de Verdures, de internationaal gerenommeerde historische wandtapijten van Oudenaarde.

PRAKTISCHE INFO

Startplaats: Markt van Oudenaarde

Parking: op de Ham (gratis) of langs de Minderbroederstraat (gratis)

Reliëf: glooiend

Wegdek volledig verhard, hier en daar een kasseistrook

Lengte: 33 km

Duur: 2u

Terug naar nieuwsoverzicht