Nutswerken Sint-Jozefsplein en omgeving

Hinder vanaf week 16 januari

Het Sint-Jozefsplein en de omliggende straten worden binnenkort heraangelegd. Daarbij wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en alles tussen de rooilijnen vernieuwd. In dat kader starten in de week van 16 januari al de nodige nutswerken. Hou best rekening met de nodige verkeershinder die hiermee gepaard zal gaan.

De werken door de nutsmaatschappijen zullen, naargelang de weersomstandigheden, zo'n drie maanden in beslag nemen. Ze zullen gefaseerd gebeuren en zullen voor grote verkeershinder zorgen. De straten zullen dan wel niet volledig worden afgesloten, behalve de Binneneindries, maar de aannemer heeft een strook nodig naast de voetpaden die zullen worden opengebroken om de werken te kunnen uitvoeren. Fietsers zullen altijd door kunnen. 

De Groenstraat is voorlopig nog onder voorbehoud en zal misschien helemaal moeten worden afgesloten. Daarover volgt later nog meer informatie. Wordt de Groenstraat volledig afgesloten, zal ervoor worden gezorgd dat dit enkel is tijdens de werkuren, waardoor de sporthal buiten de werkuren bereikbaar blijft. Tijdens de werkuren zal ze bijvoorbeeld voor scholen wel altijd te voet toegankelijk blijven. 

  • Fase 1: het Sint-Jozefsplein, Terkerkenlaan, het eerste deel van Gelukstede en de Sint-Lucasstraat
  • Fase 2: een deel van de Groenstraat
  • Fase 3: het tweede deel van Gelukstede en de Broekstraat

Na de nutswerken zullen de nutsleidingen worden gekoppeld, wat vooral voor plaatselijke hinder zal zorgen. 

Infomoment

Voor de bewoners wordt binnenkort een infomoment over de heraanleg voorzien. Meer informatie daarover volgt later.

Terug naar nieuwsoverzicht