Maak kennis met Virtueel Oudenaarde

op virtueel.oudenaarde.be

Maak kennis met “Virtueel Oudenaarde”: een virtuele rondleiding door de volledige binnenstad. Krijg een visuele 360° voorstelling van Oudenaarde te zien én stap binnen in een aantal belangrijke bezienswaardigheden waaronder de Sint-Walburgakerk en het stadhuis. De perfecte toeristische tool om de stad en haar voornaamste troeven te leren kennen. 

Via een interactieve map die bestaat uit een combinatie van 360° foto’s, levendige dronebeelden, geschreven woord en een volledige integratie van virtuele bezoeken, valt onze stad nu ook in een virtuele omgeving in volle glorie te ontdekken.

In vogelperspectief door het centrum

Door op het platform in vogelperspectief virtueel te navigeren komen bezoekers alles te weten over een hele reeks historische en culturele trekpleisters van Oudenaarde. Zo word je tijdens de rondleiding langs Abdij Maagdendale, het Begijnhof, Brouwerij Liefmans en andere toeristische topplekken geloodst.

Binnenkijken in monumenten 

Het is ook mogelijk om de binnenkant van enkele prominente gebouwen te bezoeken. Zo zijn het stadhuis, de Sint-Walburgakerk, het Centrum Ronde van Vlaanderen en de Pamelekerk toegankelijk gemaakt voor een virtueel bezoek.

 

Deze versie is nog maar het begin. De tool zal geleidelijk aan worden uitgebreid met andere (minder toegankelijke) monumenten, logies en toeristische attracties.

   

Terug naar nieuwsoverzicht