‘Etiketjes’ bij kinderen en jongeren – lezing door Ann Ceurvels

Dinsdag 6 juni

Vele kinderen hebben een psychische diagnose (een leer- of gedragsstoornis, hoogsensitiviteit …), die vertelt wat ze kunnen of net niet goed kunnen. Toch stuiten zij en hun ouders nog vaak op onbegrip en worden ze ervan beschuldigd 'etiketjes' te kleven.

Daarom schreef kindercoach en voormalige actrice Ann Ceurvels er in 2018 een boek over. Ann spreekt uit persoonlijke ervaring, want ze heeft zelf een zoon met autisme en een man met ADHD. In 2017 richtte ze aan minister Maggie De Block ook een open brief, ‘Mijn zoon begrijpt dat hij een ander leven zal leiden’, die niet onopgemerkt bleef.

Waarom dragen zo veel kinderen tegenwoordig een etiketje? Hoe komt het dat hun omgeving die gezinnen niet altijd steunt? Ann hoopt herkenbaarheid te bieden aan de vele ouders die elke dag – zoals zij – leven in een gezin dat ‘anders’ is, en enkele van de misvattingen die errond bestaan de wereld uit te helpen.

Praktisch

De lezing/vorming vindt plaats op dinsdag 6 juni van 19.30 tot 21 uur, inclusief een kwartier voor vragen bij een drankje, in zaal de Zwaluw van het Sociaal Huis, Meerspoort 30.

Inschrijven kan tot en met zondag 28 mei door 3 euro te betalen bij het Huis van het Kind of over te schrijven op BE09 7370 4485 4257 (met vermelding van je naam). Eigenaars van een OK-pas betalen 1 euro, tickets aan de kassa kosten 5 euro.

Dit is een initiatief van de Gezinsraad en het Huis van het Kind, met steun van LDC De Vesting, de speel-o-theek, de bibliotheek en vzw Fiola. De bib zal die avond ook aanwezig zijn en andere boeken uitstallen rond het thema.

Terug naar nieuwsoverzicht