Helpende handen en ideeën gezocht

Samen jouw buurt vergroenen

Samen zorgen we voor meer natuur in onze stad. Zo kreeg onze groendienst onlangs de hulp van de leerlingen van de tuinbouwschool Bernardustechnicum en het Bernarduscollege bij een nieuwe aanplant op het Sompelplein en het plein aan de Binneneindries. Wil jij ook graag mee de (groene) handen uit de mouwen steken, bijvoorbeeld woensdag 8 maart? Of heb je nog leuke 'groene' ideeën om je buurt op te waarderen? Laat het ons weten!

Het Sompelplein en de Sompelstraat zijn niet langer oubollige grijze locaties. Ze werden getransformeerd naar een waterdoorlatende groenzone met meerstammige en enkele hoogstambomen en vaste planten. Een bloemenweide en bijenhotels langs de spoorweg zorgen voor een mooi ecologisch evenwicht. Ook het plein aan de Binneneindries werd aangekleed met hagen, vate planten en bloemenbollen. Daar gingen we nog een stapje verder en werd de biodiversiteit nog vergroot met de aanplant van 10 fruitbomen, waaronder notelaars, kersen-, appel- en perenbomen.

Pluimen op de hoed van onze groendienst, maar ook van de leerlingen van de tuinbouwschool Bernardustechnicum en het Berrnarduscollege die hielpen bij de aanplant van al dat groen. Bedankt!

Groene vingers of heb je leuke ideetjes?

Wil jij ook graag jouw groene vingers bovenhalen en meehelpen met een nieuwe aanplant en/of het onderhoud ervan? Woensdag 8 maart voorzien we een aanplant

  • aan de parking van Kwik Eine
  • op de sportsite
  • in de Verdurestraat
  • in Diependale.

... en jouw hulp is van harte welkom!

Wil je graag meehelpen, heb je nog vragen of heb jij zelf een leuke idee om je buurt op te waarderen tot een ecologische groene zone? Mail naar biodiversiteit@oudenaarde.be.

Terug naar nieuwsoverzicht