Help de oogst - koop lokaal

De Vlaamse overheid heeft via de VDAB-website een platform ‘Help de oogst’ opengesteld waar land- en tuinbouwers op zoek kunnen gaan naar extra helpende handen. Zij hebben het in deze periode zeer druk met planten, oogsten en sorteren. Het gaat om een tijdelijke job waarbij je onze land- en tuinbouwers uit de nood helpt. Het is tevens een unieke kans om onze lokale helden en hun producten die bijdragen aan de glooiende heuvels en kouters van de Vlaamse Ardennen te leren kennen. Op ‘Help de oogst’ kunnen zowel land- en tuinbouwers hun vacatures plaatsen als geïnteresseerden zich kandidaat stellen.
 
Je kan onze land- en tuinbouwers ook helpen door lokaal te kopen. Essentiële verplaatsingen zijn bij voorkeur verplaatsingen in je directe omgeving bij de landbouwer om de hoek. De voordelen van lokaal kopen zijn veelvuldig: je verkleint je ecologische voetafdruk, je kent je landbouwer en weet waar je product vandaan komt, in ruil krijgt de landbouwer een faire prijs en de seizoensproducten zijn kwaliteitsvol en vers. Via websites als ‘Recht van bij de boer’ en ‘Lekker Oost-Vlaams’ kan je heel wat lokaal aanbod bekijken. Op beide websites kan je als landbouwer je aanmelden en jouw producten verder bekend maken.

Hieronder alvast een lijst met Oudenaardse landbouwers die thuisverkoop of levering doen (mogelijks is deze lijst niet volledig: wens je hier ook vermeld te staan, bezorg dan jouw gegevens via burgerzaken@oudenaarde.be):

Pappens Jeanaardbeien – verkoop aan veld

Zoetebeek, 9700 Oudenaarde

Moerman Celineaardappelen - automaatMonseigneur Lambrechtstraat 8, 9700 Oudenaarde
Hof Ter Roode Zeehoeveverkoop – zuivelproductenSpoorweglaan 47, 9700 Oudenaarde
Lammensaardappelen – verkoop op boerderijBeekstraat 21, 9700 Oudenaarde
De Cockaardbeien en aardappelen – automaatDeinzestraat
Lauwerynsaardappel - automaatNestor De Tièrestraat, 9700 Oudenaarde
Koen Lamonaardbeien, eieren, plantgoed, fruit en groenten – verkoop aan veld

Wortegemstraat, Oudenaarde

Boonaert Arnold aardbeien – automaatHerlegem, Oudenaarde 

Voor de landbouwers zijn er reeds Federale en Vlaamse steunmaatregelen uitgewerkt. Op de website van Economische Raad provincie Oost-Vlaanderen (EROV) kan je deze overzichtelijk terug vinden.              

Terug naar nieuwsoverzicht