Fase 0: nieuwe nutsleidingen

Op 4 juli ging ‘fase 0’ van de heraanleg van de Markt van start.
In deze fase gebeurt niet enkel archeologisch onderzoek in de omgeving van de Walburgakerk; begin augustus werd ook gestart met de aanleg van nieuwe nutsleidingen (aardgas, elektriciteit, water en telecom).

Synductis zal dit alles coördineren: zij zorgen er dus voor dat de werken van Eandis, Farys en Proximus perfect op elkaar zijn afgestemd. Zo kunnen deze werken vlot verlopen en wordt de hinder zo veel mogelijk beperkt.

Ondertussen (17 augustus) werd de sleuf volledig uitgegraven (tot aan de Hoogstraat) en is Synductis al goed opgeschoten met het plaatsen van de leidingen voor de verschillende nutsmaatschappijen.
Tezelfdertijd werd vanaf de kant Walburgakerk reeds gestart met het opnieuw dichtleggen van de sleuf, zodat de hinder zo veel mogelijk beperkt blijft. Het bovenvlak krijgt een voorlopige afwerking in mager beton.
Gedurende de volgende weken worden tenslotte ook de huisaansluitingen vernieuwd.

(In november start voor de nutsmaatschappijen dan een nieuwe fase waarbij ook de nutsleidingen van de kleine Markt, de zuid-  en de oostzijde van de Markt zullen worden aangepakt.)

Terug naar nieuwsoverzicht