Evenementen afgelast in augustus en september

Door de algemene stijging van de coronacijfers besloot de intergemeentelijke veiligheidscel van de politiezone Vlaamse Ardennen om alle evenementen op het grondgebied van Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem in augustus en september te schrappen. Evenementen waarbij veel mensen samenkomen zijn kwetsbare situaties, zeker als deze evenementen een bepaalde dynamiek hebben. De huidige heropflakkering van het virus laat het helaas niet toe om dergelijke activiteiten de komende maanden te laten doorgaan. 

Specifiek betekent dit dat alle publieke en private evenementen (een georganiseerde activiteit van tijdelijke aard), manifestaties en sportwedstrijden op openbaar domein verboden zijn van 1 augustus tot en met 30 september. 

  • Er wordt een uitzondering gemaakt voor de inrichting van speelstraten op voorwaarde dat deze niet gekoppeld zijn aan een buurt- of straatfeest.
  • Bepaalde georganiseerde activiteiten van verenigingen (zoals jeugd-, sport-, cultuur- of seniorenverenigingen) vallen niet onder dit verbod: trainingen, vergaderingen of workshops kunnen blijven doorgaan met begeleider en met een maximum van 50 personen. 

Het besluit van de burgemeester kun je hieronder nalezen.

Terug naar nieuwsoverzicht