Beleef Winterwarmte in Oudenaarde

22, 23 en 24 november 2019

Meer dan 60 winkels en horecazaken nemen je een weekend lang mee in hun wereld en hun passie. Proef van hun producten en leer alles over hun assortiment. Laat je inspireren tijdens workshops en demonstraties met originele tips en advies uit de eerste hand. Neem een kijkje achter de schermen en laat je onderdompelen in de warmte, sfeer en gezelligheid. Ontdek, beleef, geniet tijdens de zevende editie van Winterwarmte op 22, 23 en 24 november 2019!

Ook voor de kinderen zijn er enkele leuke activiteiten om aan deel te nemen.

Ontdek het programma van Winterwarmte via de website.

 

Win een weekendtrip naar een van de Oudenaardse zustersteden

De dienst Toerisme en Evenementen van Stad Oudenaarde en de vzw Oudenaarde Winkelstad geven samen vijf weekendjes weg, een naar elk van de zustersteden van Oudenaarde, zijnde: Arras (FR), Bergen-op-Zoom (NL), Castel Madama (I), Coburg (D) en Hastings (GB).

Hoe maak je kans op die mooie prijs?

  • Haal tijdens het Winterwarmteweekend het wedstrijdformulier op in het stadhuis (Volkszaal) of bij een van de 64 deelnemers.
  • Beantwoord minstens 10 van de vragen op het formulier. De antwoorden vind je bij de 21 deelnemers aan Winterwarmte die net buiten het centrum gelegen zijn (zie de volledige lijst van deelnemers in het magazine p.5).
  • Deponeer je ingevulde formulier in de volkszaal van het stadhuis (enkel daar, dus niet bij de deelnemende handelszaken) voor zondagavond 24 november om 18 uur.
  • Fingers crossed en hopen op een van die mooie weekendjes weg!

 

Beleef een magische nacht tussen mythische dieren in het MOU!

Ontdek de magie in kunst

Op vrijdag 22 november, van 18 tot 22 uur, staat het MOU volledig in het teken van de beleving. Eeuwenoude tapijten vertellen hun verhalen uit lang vervlogen tijden en magische dieren komen tot leven. Maak tijdens Museumnacht kennis met het magische dier "Buraq", een beeldhouwwerk van kunstenaar Johan Tahon. Dit mythische wezen neemt voor het eerst zijn intrek in het MOU en is een voorbode voor de grote tentoonstelling die volgt in 2020.

Museumnacht op kindermaat

Kinderen hebben een heel eigen kijk op kunst. Ze laten hun fantasie de vrije loop met de instrumenten die ze aangereikt krijgen. Ook tijdens Museumnacht beleven kinderen het MOU op hun eigen manier. Wie het pad met de mysterieuze lichtjes volgt, komt terecht in de wonderlijke groene wereld volspannende verhalen.

 

Winter­warmte steunt de Warmste Week

De Warmste Week van Studio Brussel vindt dit jaar plaats in Kortrijk. Dat betekent dat Oudenaarde deze keer ‘als-bijna-buur’stad niet kan achterblijven! Daarom verkopen alle Winterwarmte deelnemers het hele weekend lang mooie houten sleutelhangers met de boodschap #ikwinkelhierinoudenaarde, t.w.v. 5 euro. De opbrengst hiervan gaat integraal naar de Warmste Week, meer bepaald naar de 6 goede doelen die voor Oudenaarde zijn geregistreerd.

 

Terug naar nieuwsoverzicht