Adriaen Brouwer Bierfeesten 28, 29 en 30 juni

Met verschillende feestpleinen, een omvangrijke organisatie en een uitgebreid feestprogramma om ‘u’ tegen te zeggen, mogen we ook dit jaar weer heel wat verwachten. Stad Oudenaarde, brouwerijen Liefmans en Roman, Pete’s Promotions en alle andere partners staken de koppen opnieuw samen. En dit is het resultaat: het volksfeest biedt je gedurende drie dagen, verspreid over 8 feestpleinen, een mix van muziek, cultuur, sfeer en animatie doorheen de binnenstad. Alle feestpleinen liggen zo dicht bij elkaar dat je makkelijk en snel van het ene feestplein naar het andere gaat.
Naast enkele favorieten die terugkeren, vallen ook nieuwe concepten te spotten.

Het marktplein, hersteld in al zijn glorie

Het wordt een plaats van verschillende zones, met voor ieder wat wils. De mainstage met zijn live-optredens verhuist, na 3 jaar, terug naar een verrassende plaats op het marktplein. Daarnaast wordt er een apart DJ-stage voorzien met aansluitend een Beer & Food-concept rond de fontein. Ook een afzonderlijke zone met allerlei animatie zal duidelijk aanwezig zijn.

De Ham wordt dé plek voor dansers en nachtuilen!

Met een gigantisch grote tent waar op vrijdag en zaterdag vooral 80's- en 90's-muziek gedraaid zal worden. Diverse acts en Dj's van 2 decennia geleden zullen hier terug te vinden zijn. De Ham zal dit jaar de ultieme ontmoetingsplaats worden voor dansers, muziekliefhebbers en nachtuilen.

Braderie 2019

Bierfeesten en Braderie zijn al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ook dit jaar Oudenaarde Winkelstad voor maximaalshopplezier gaat! Meer dan 60 handelaars komen naar buiten met kortingen en speciale acties. Vier dagen lang is het centrum 'the place to be' om koopjes op de kop te tikken en gezellig te kuieren tussen de vele standjes. Dit in combinatie met een streepje zon, muziek op de verschillende pleinen, overal animatie ... Je geraakt gegarandeerd niet snel thuis! Op zondag naar de Bierfeesten met de familie, van muziek genieten, een terrasje meepikken en tegelijk winkeLen met korting? Het kan, want ook zondag is het Braderie van 14 tot 18 uur. Scoor tijdens het winkelen bij de deelnemers van de Braderie een terrasbon ter waarde van €l,SO en blijf, vergezeld van een drankje, heerlijk nagenieten op een van de vele Oudenaardse terrasjes.

Ook de horeca haalt alles uit de kast!

Met de Markt als kern van de Bierfeesten haalt ook de horeca alles uit de kast. De terrassen worden uitgebreid en de keukens zullen non-stop geopend zijn. Bistro's en restaurants bieden heerlijke extra's aan of serveren buiten een snelle hap. Proeverijen (en het ontdekken van speciale biertjes) zullen ook zeker niet ontbreken. Kortom, gezelligheid en sfeer alom!

Oudenaarde, een stad vol cultuur

De Woeker draagt wederom zijn cultureel steentje bij aan de Bierfeesten! Zij zorgen voor een gevarieerd cuLtureel programma, vergezeld van aangepaste verlichting en speciale effecten. Je kan ook een portie stand-upcomedy verwachten. Afsluitend kan je genieten van Belgisch stoofvlees, rnét ons eigen Oudenaards bruin bier, en frietjes. Als drankje heb je keuze tussen onze eigen Oudenaardse bieren, én dat in het gepaste glas!

Kadeefeesten voor de kinderen

Ook voor de kids ontbreekt het niet aan plezier op de Bierfeesten. Dit jaar met het thema 'sprookjes', en dat zal duidelijk te merken zijn op de jaarlijkse Kadeefeesten. Wist je al dat deze niet enkel in de Hoogstraat plaatsvinden dit jaar? Ook in de andere straten van het centrum zal je magische en sprookjesachtige figuren zien verschijnen. Zo zal o.a. Hilde Rogge enkele sprookjes tot leven brengen in de bibliotheek. En afsluiten doen we natuurlijk om 17 uur op het marktplein met de Ketnetband!

De Jeugd:zone

De Jeugdzone blijft op Parking Meerspoort, waar vorig jaar een gigantisch feest losbarstte. Dit jaar maakt de Jeugraad het nog beter! Headliners worden afgewisseld met bekende lokale DJ's die van de Bierfeesten het mooiste feestje van het jaar maken! De Jeugdraad kiest dit jaar voor nog meer sfeer, nog meer beleving én twee bars: een boven en een beneden. Volg alles binnenkort op de sociale media van Jeugdraad Oudenaarde .

Hyppo

Feestadres Hyppo heeft ook zijn agenda opgesteld voor de Bierfeesten! In het thema Discotheque Hyppo kleden zij het decor en de muziek gepast aan. De jaren 70 en 80 zullen er vanaf spatten!

Terug naar nieuwsoverzicht