Abdij van Maagdendale wordt nieuwe wielerhub

Abdij van Maagdendale

De voormalige kerk van de Abdij van Maagdendale in Oudenaarde krijgt een nieuwe invulling: de Cycling in Flanders wielerhub. De opvolger van het huidige Centrum Ronde van Vlaanderen zal fungeren als ware wielertrekpleister in de Vlaamse Ardennen en gans Vlaanderen, waar wielerliefhebbers uit binnen- en buitenland hun hart zullen kunnen ophalen. 

Omringd door de meest legendarische hellingen en sinds 2012 de aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen, is Oudenaarde de ultieme bestemming voor deze unieke wielerbeleving. Daarnaast biedt de kapel van de Abdij van Maagdendale, op een boogscheut van de markt, de perfecte locatie door zijn open karakter, internationale uitstraling en prachtige ligging aan het jaagpad langs de Schelde.

In de nieuwe wielerhub is ruimte voor fietsverhuur, horeca, een tentoonstellingsruimte, een shop en een businesscenter met onder meer kantoorruimtes en vergaderzalen. Hét uithangbord voor alles wat met wielercultuur te maken heeft!

Het nieuwe wielercentrum belooft niet alleen de place-to-be voor inwoners te worden, maar zal ook binnen- en buitenlandse bezoekers inspireren voor een bezoek aan de stad, de regio en Vlaanderen. Het is alvast uitkijken naar de opening van deze nieuwe hotspot voor wielerfanaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© toosoontoolate

Terug naar nieuwsoverzicht