Keramiek

8 UUR/WEEK


In het atelier wordt keramiek op hedendaagse wijze benaderd, met inachtneming van de rijke geschiedenis van keramiek. Klei, een oermaterie is daarbij het vertrekpunt. Keramiek kan op verschillenden manieren verschijnen: als een autonoom beeld, als een gebruiksvoorwerp, een ritueel object... Bij uitbreiding kan er ook ruimtelijk in de vorm van een installatie, in situ, in de publieke ruimte gewerkt worden of in combinatie met andere media.

 

In de eerste jaren worden bouwstenen aangereikt, waarmee je gaandeweg eigen werk ontwikkelt. Onderweg gaan de technische verworvenheden in voortdurende dialoog met de artistieke inhoud.   

Even belangrijk als het uiteindelijke resultaat is het creatieproces. In dat proces wordt onderzocht, geschetst, getekend, ontworpen, en geëxperimenteerd. Zo kan je werk al doende groeien.

 

Feedback van de leraar en groepsevaluaties helpen om een volgende stap te zetten in het artistieke proces.  Deze dialoog ontvouwt zich later tot contact met een ruimer publiek, daarom wordt de presentatie ook onderwerp van reflectie. 

Je zal leren opbouwen, draaien, mallen maken, glazuren, stoken en nog veel meer.  

  
Maaike Reusens

 

ATELIER

MA    14.00 - 17.30

         18.00 - 21.30

WO   14.00 - 17.30

         18.00 - 21.30