Aanbod basisscholen

Sinds het schooljaar 2007-2008 lopen er 2 projecten in samenwerking met de basisscholen van Oudenaarde. Het project Passe-Partout ontvangt jaarlijks vele kinderen uit het BuitengewoonBasisOnderwijs. Dit netoverschrijdend project werd goedgekeurd en betoelaagd door de Vlaamse Gemeenschap. Het project BeeldBad-KlankStroom wordt financieel gedragen door de stad Oudenaarde. Het is onze ambitie om via muzische vorming alle kinderen een nieuwe, verruimende, aangename en spannende (leer)ervaring te laten beleven. 

BeelBad-KlankStroom

Plastic Soup verdient aandacht! Tijdens dit academiejaar maken we kinderen op een speelse manier bewust van de impact van plastic op het milieu. Zo maken ze kennis met pioniers die zich in de strijd hebben geworpen tegen vervuiling. Ook zeedieren die er dagelijks hinder van ondervinden, passeren de revue.  De kinderen worden uitgedaagd om zelf na te denken over deze plastic problematiek. De verbeelding wordt aangewakkerd en dit resulteert in een klinkende ‘Plastic Soup Band’, een zinnenprikkelende onderwaterchoreografie en schaduwspelen met kleurrijke onderwaterwezens. Ook veranderen we samen stiekem de wereld met zelfgemaakte T-shirts en protestaffiches. Hier komen we!

Passe-Partout
 

Voor Passe-Partout 2017-2018 staan de voertuigen in de showroom! We zien de voertuigen niet alleen als middel om personen te verplaatsen, maar ze helpen ons ook onze ideeën richtingen te geven. Als start beginnen we met een opwarmingsritje met potlood en papier. We leggen markeringen vast adhv graffiti. Vervolgens wagen we ons aan het circuit waarbij de schaduwlijnen gevaarlijk dichtbij kunnen komen. En als finish worden de banden opgep(!)mpt tot 2D/3D werken. 

Het transport naar een nieuwe bestemming is een feit!