'UNIVERSUS' – Overzichtsexpo Johan Tahon in het MOU

Expo Johan Tahon van 24 april t.e.m. 30 september 2021 in het MOU

In het MOU kun je van 24 april tot en met 30 september de tentoonstelling 'Universus' van Johan Tahon bezoeken. In onze stad kennen we het werk van deze hedendaagse kunstenaar door Universus, het grote bronzen beeld dat al sinds 1998 de markt siert, en door Titus, het beeldhouwwerk dat sinds 2016 op de Louise-Mariekaai te bewonderen is. 

Modern versus historisch

In verschillende ruimtes van het MOU Museum gaat Tahon in liefdevolle botsing met het 16de-eeuwse gebouw en de vaste collectie wandtapijten en zilver. Via imaginair in elkaar geschoven beelden krijgt de bezoeker een totaalzicht op het werk van Tahon, op wat hem heeft gevormd en wat hem voortstuwt. Op wat hem kwelt en waar zijn hart van opspringt. Op wie hij was, is en aan het worden is.

Privéverzameling verrast

De expo biedt naast een geweldige selectie eigen creaties ook een verrassende inkijk in de indrukwekkende privéverzameling van de kunstenaar. Hiertoe hoort veel keramiek – aardewerk van de vroege islam (9e eeuw) tot de Italiaanse renaissance majolica (16e eeuw) – maar ook brieven van August Rodin en Maria Rainer Rilke, en een beeld van Georges Minne. In een geïmproviseerde Wunderkammer wordt het mooiste uit een leven van ontmoetingen getoond.

Promofilm

UNIVERSUS – Sculpturen 1999 - 2021

Terug naar nieuwsoverzicht