Theater aan Zee & Reik

TAZ on tour

Datum
vrijdag 28 oktober 2022 - 20:30
Locatie
Prijs
16 euro

Wat hebben jonge artiesten, theater en garnaalkroketten gemeenschappelijk? Het theaterfestival Theater aan Zee natuurlijk! 

Tijdens TAZ ON TOUR ontdek je de nieuwe tendensen in theater gebracht door een topselectie uit het Jong Werk van TAZ 2022, het programma waar beloftevolle jonge makers een podium krijgen. Zo zal je niet één, niet twee, maar meerdere voorstellingen op een avond te zien krijgen.  

TAZ ON TOUR is een miniversie van Theater aan Zee, maar dan in De Woeker: wat een luxe! En na de voorstellingen is er uiteraard nog tijd voor een leuke babbel met een drankje. 

TAZ ON TOUR wordt mogelijk gemaakt door Theater aan Zee Oostende en Reik Artist Agency.

The Memeing of Life - Dinsdag.org

The Memeing of Life is een digitale beeldencarousel, waar verschillende acts elkaar in lichtsnelheid opvolgen. Een dadaïstisch swipe-cabaret voor deze digitale tijd. Waar schattige kittens en goedkope TikTok challenges, samen met de bijtende ironie van 9gag, de revue passeren.

Bas Vanderschoot en Jeff Aendenboom knutselen aan hun virtuele wereld en verliezen zichzelf in de veelheid van het web. Ze willen alles memen wat ze tegenkomen op zoek naar de schoonheid en de troost van dit nieuwe tijdperk.

Laat je verwonderen en vier mee het feest van deze nieuwe era!

‘Snijdende kritiek gecombineerd met tonnen speldrift.’ (De Standaard)

Dinsdag.org is een jong theatercollectief bestaande uit Jeff en Bas of Bas en Jeff. Ze staan in voor de bevordering van zinnige onzin in een samenleving, voeren theatraal onderzoek naar de staat van onze digital times en willen de huidige theatercanon van andere referenties voorzien. Hun werkwijze ambieert professionele bricolage, doordachte warrigheid en gemeende ironie.

CREATIE/SPEL: Jeff Aendenboom en Bas Vanderschoot
SOUND DESIGN: Willem Malfliet
TECHNIEK/VIDEO: Milan Van Doren
COACHING: Joachim Robbrecht en Benjamin Op De Beeck
PRODUCTIE: Eigen Kweek/Dinsdag.org
MET STEUN VAN: de Vlaamse Gemeenschap
DANK AAN: RADAR, Nineties Productions, De Brakke Grond en Frederik Van Den Bril

DOG - Kazanga Jonathan Linga

Man the dog says its jaws agape you are short in the world and long in the grave the grave is a hole dug for you as the nest is made for the egg as the hook for the fish as the cloth is woven for swaddling the nails for driving the tree for cutting the glove for fitting the shoe for lacing and the beads for passing through the fingers of the devout.

DOG vertelt het verhaal van een man die zowel letterlijk als figuurlijk vastgeketend zit. Via beeldspraak visualiseert hij een reeks gebeurtenissen die hem daar hebben gebracht.

MET: Kazanga Jonathan Linga
COACH: Jan Bijvoet
TEKST: Daniel Keene
TECHNIEK: Lars Callewaert