Help jij om duofietsen aan te kopen voor de bewoners van onze woonzorgcentra?

Op fietsen staat geen leeftijd

Twee duofietsen om met de bewoners van woonzorgcentra Meerspoort en Scheldekant meer en regelmatiger naar buiten te kopen. Dat wil vzw Animatie met een crowdfunding via Streekmotor23 van 8.000 euro aankopen. Draag jij ook jouw steentje bij? Doe een gift. Dat kan vanaf 14 maart.

Bewoners uit woonzorgcentra naar buiten krijgen is niet altijd evident. En toch kunnen woonzorgcentra Meerspoort en Scheldekant hun bewoners hiervoor de voorbije jaren enthousiasmeren door telkens enkele weken in het voorjaar een duofiets te huren. Die geplande ritjes zijn echter beperkt en dus snel volgeboekt. Vzw Animatie wil nog meer bewoners de kans geven om een fietsritje te doen door te investeren in eigen duofietsen die permanent ter beschikking staan. Dat is jammer genoeg erg duur en daarom starten ze een crowdfunding met de steun van Streekmotor23, die het opgehaalde bedrag zal verdubbelen met een maximum van 5.000 euro.

voordelen van eigen duofietsen
  • Zo kunnen zoveel mogelijk bewoners ervan genieten en dat niet alleen tijdens de activiteitenwerking. De vzw kan dan ook ingaan op een concrete vraag van een bewoner om bijvoorbeeld te fietsen naar hun vroegere woning, een familielid of een terrasje op de markt en bovendien kan dan ook familie de fiets reserveren voor een uitstapje met de bewoner, wat zeker voor bijvoorbeeld mensen met dementie de communicatie kan bevorderen. 
  • De fietsritten zijn voor bewoners een moment om te ontspannen en herinneringen op te halen. Het is 1-op-1 moment en onderweg zien ze zaken die ze kennen van vroeger. Dat prikkelt hen om verhalen te vertellen. En daarop kan worden ingespeeld in de dagelijkse zorg.
  • De vzw hoopt dat het project het woonzorgcentrum nog meer integreert in de buurt en misschien de drempel verlaagt om eens op bezoek te komen of zich te engageren als vrijwilliger.  “Als ze onze bewoners zien fietsen kan er eens gestopt worden voor een praatje, wat de drempel verlaagt om zelf eens op bezoek te komen of zich te engageren als vrijwilliger.”
Hoe kan jij onze bewoners helpen?

Om voor de bewoners van onze woonzorgcentra duofietsen aan te kunnen kopen hebben we jouw hulp nodig en gaan we met steun van Streekmotor23 van start met een crowdfunding. Jij kan jouw steentje bijdragen door een gift te doen. 

Je gift is bovendien vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar (in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting). Bovendien verdubbelt Streekmotor23 het opgehaald bedrag tot maximum 5.000 euro. Voorbeeld: je steunt het project met 50 euro. De fiscus geeft je 40 procent terug. Je schenkt dus eigenlijk 30 euro en door de verdubbeling door Streekmotor23 help jij ons aan 100 euro.