Woonzorg Oudenaarde

Maatregelen woonzorg Oudenaarde

  • De woonzorgcentra sluiten tot nader order de deuren voor externe bezoekers. 
     
  • Familieleden van bewoners kunnen met al hun vragen terecht op het telefoonnummer 055 46 06 02 of op het e-mailadres corona@oudenaarde.be.
  • Meer informatie is ook te vinden via de nieuwe facebookpagina van Woonzorg Oudenaarde.

Update 9 april - coronabesmetting in woonzorgcentrum Scheldekant

In het woonzorgcentrum Scheldekant in Oudenaarde is er een coronabesmetting vastgesteld bij een bewoner.

Vrijdag keerde een bewoner na een korte ziekenhuisopname terug naar het woonzorgcentrum. Ze werd, conform de afgesproken procedures, in het ziekenhuis getest en onderging een CT-scan. Die tests waren negatief. Bij haar terugkomst in het woonzorgcentrum, hebben we haar uit voorzorg in isolatie geplaatst. Het personeel dat met haar in contact komt, gebruikte meteen extra beschermingsmateriaal.

De bewoner ontwikkelde lichte symptomen en werd dinsdag een tweede keer getest, waarvan de uitslag nu positief is. De bewoonster werd in quarantaine geplaatst. We hebben preventief 16 andere bewoners en personeelsleden getest. Die testen zijn negatief.

Sinds het begin van de coronacrisis hanteren we strenge preventiemaatregelen tegen het coronavirus. We overleggen ook regelmatig met het Agentschap Zorg en Gezondheid. De veiligheid van de bewoners en het zorgpersoneel is een absolute prioriteit voor ons.

De contactpersonen van de bewoners zijn intussen telefonisch en via mail verwittigd. 

Heb je vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met 055 46 06 02. Gelieve geen contact op te nemen met de verpleegpost zelf, zodat we ons personeel de ruimte kunnen geven om zich 100% te kunnen concentreren op hun hoofdtaken.