Testen op het coronavirus

Testen bij symptomen

Voel je je ziek en doen je symptomen, zoals hoest, ademhalingsproblemen en moeheid, je twijfelen of je het coronavirus hebt opgelopen? Blijf thuis, contacteer niet je huisarts, maar vul de zelfevaluatietool in. Aan de hand van die vragenlijst wordt ingeschat of je je al dan niet moet laten testen. 

Blijkt uit deze tool dat je je moet laten testen? Dan krijg je een 16-cijferige testcode (CTPC-code). Die heb je nodig om een gratis testafspraak te kunnen maken. 

Je kan een PCR-test laten afnemen in een testcentrum of een labo of een antigeentest bij bepaalde apothekers. 

  • in de apotheek: contacteer de apotheek zelf voor een afspraak voor een sneltest of antigeentest. De lijst van apothekers in je buurt die dit doen, vind je hier
  • in een testcentrum: in Oudenaarde kan je na het maken van een afspraak een PCR-test laten afnemen in het Afnamecentrum Oudenaarde in Meerspoort 30. Daar kunnen ze elke dag tussen 12 en 18 uur maximum 500 tests afnemen. Om online een afspraak te maken, klik op de knop hieronder. 
TESTEN BIJ HOOGRISICOCONTACT

Had je een hoogrisicocontact? Dan zal contactopsporing (022 14 19 19) je contacteren en een 16-cijferige testcode (CTPC-code) bezorgen. Daarmee kan je een gratis testafspraak maken bij een testcentrum of labo.

 

TESTEN BIJ REIZEN/EVENTS

Heb je een negatieve coronatest nodig voor een reis naar het buitenland of voor een evenement? Dan kan je een PCR-test laten afnemen in een labo of testcentrum of een sneltest of antigeentest door een apotheker. Hou er wel rekening mee dat een antigeentest slechts 24 uur geldig is. Een PCR-test is dan weer 48 uur geldig.

Kom je terug thuis van je reis en heb je een code gekregen via het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) gekregen om je nadien te laten testen? Dan kan je daarmee ook bij bepaalde apothekers, testcentra of labo's een testafspraak maken.