Opnieuw markt in Oudenaarde

De wekelijkse markt in Oudenaarde gaat donderdag opnieuw door, maar toch wel nét iets anders dan we gewoon zijn. Stad Oudenaarde en de marktkramers doen er alles aan om jouw marktbezoek zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.

Maximum 50 kramen op de markt

Volgens de federale richtlijnen kunnen er maximum 50 kramen op de markt staan. Onze Oudenaardse markt telt er normaal gezien dubbel zoveel, dus kunnen helaas niet alle marktkramers aan bod komen. We werkten daarom met een loting en een beurtrol: de marktkramers die deze week niet werden uitgeloot, kunnen volgende week op de markt staan. 

8 in- en uitgangen

Er kan 1 bezoeker per anderhalve lopende meter kraam toegelaten worden. Dit betekent dat er op de Oudenaardse markt 420 bezoekers gelijktijdig aanwezig kunnen zijn. Toezichthouders ('sfeerbeheerders') zullen aan de acht verschillende in- en uitgangen, met behulp van handige software, bijhouden hoeveel bezoekers op de markt aanwezig zijn. 

Tips om jouw marktbezoek vlot en veilig te laten verlopen

 • De markt start om 8 uur en eindigt om 12.15 uur
   
 • Zorg voor goede handhygiëne. De sfeerbeheerder aan de ingang zal je vragen om je handen te ontsmetten en ook de marktkramers voorzien ontsmettende handgel.
   
 • Volg de wandelrichting. De wandelrichting zal aangeduid worden met duidelijke signalisatie. 
   
 • We zorgen voor tijdelijke sanitaire voorzieningen. Deze voorzieningen zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk.
   
 • Hou telkens 1,5 meter afstand.
   
 • Het is verplicht - volgens de federale richtlijnen - voor de marktkramers en hun personeel om mondmaskers te dragen. Bezoekers zijn niet verplicht om een mondmasker te dragen, maar het wordt wel aanbevolen. 

 • Je mag geen voeding of drank consumeren op de markt.

 • Betaal zoveel mogelijk elektronisch. 

 • Winkel alleen en niet langer dan noodzakelijk. Bezoekers mogen een minderjarige vergezellen of een persoon die begeleiding nodig heeft.

 • De marktkramers zullen jou zoveel mogelijk bedienen.

Bloemenmarkt (Tacambaroplein) op donderdag

Op de bloemenmarkt zullen alle marktkramen op 1 lijn geplaatst worden en werken we met een aparte in- en uitgang. Sfeerbeheerders houden een oogje in het zeil.

Boerenmarkt op zaterdag

Ook de boerenmarkt kan opnieuw plaatsvinden. Tijdelijk verhuist de markt naar de Bekstraat, door de werken in de Prins Leopoldstraat. 

Net zoals bij de bloemenmarkt zullen alle marktkramen op 1 lijn geplaatst worden en is er een aparte in-en uitgang. Sfeerbeheerders zorgen ervoor dat alles veilig verloopt.

------------------

We roepen iedereen op om telkens 1,5 meter afstand te houden, een mondmasker te dragen en de richtlijnen van de marktkramers en de sfeerbeheerders te volgen. 

Terug naar nieuwsoverzicht