Nieuw circulatieplan voor stationsomgeving en Bevere

De stad Oudenaarde heeft na de verwerking van de feedback over de proefperiode van het circulatieplan voor de stationsomgeving en Bevere beslist de rijrichting rond het station te wijzigen.  Momenteel wordt de feedback uit de tweede inspraakronde (van 4 juli tot en met 18 september) geanalyseerd en wordt beslist of het proefproject al dan niet wordt behouden. Tot die tijd loopt het proefproject nog even door.

We benadrukken dat het om een proefproject gaat. Er zijn hieromtrent nog geen beslissingen genomen. 

Tijdens de proefopstelling kon feedback worden gegeven via ons inspraakplatformDaar kan je ook achteraf de conclusies raadplegen na een grondig onderzoek van de eventuele voor- en nadelen.

Wat betekent het proefproject concreet?

Sinds 4 juli geldt nog steeds eenrichtingsverkeer in de Beverestraat (tussen de Jozef Braetstraat en het Tacambaroplein), Stationsstraat en Jozef Braetstraat.

Opgelet: de rijrichting is sinds 4 juli veranderd: 

  • In de Beverestraat (tussen de Jozef Braetstraat en het Tacambaroplein) rij je in de richting van het Tacambaroplein.
  • In de Stationsstraat rij je in de richting van het station.
  • In de Jozef Braetstraat rij je in de richting van de Beverestraat.

Aan de hand van busstroken mogen lijnbussen in de Stationsstraat en Jozef Braetstraat wel nog steeds in beide rijrichtingen rijden. 

Op het kruispunt van de Jozef Braetstraat, de Stationsstraat en de Jacob Lacopsstraat is er nog steeds een rondpunt en ook de Molenkouter blijft geknipt.

AFBEELDING. De verkeerssituatie met de gewijzigde rijrichtingen van het doorgaand verkeer en de bussen op de busstroken rond het station. (De PDF-versie hieronder kan je openen en uitvergroten indien gewenst.)