Zwangerschapsyoga

TIJD VOOR JEZELF EN DE BABY Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam extra zorg nodig om het nieuwe leven te dragen en te voeden en om jezelf hierbij ontspannen en energiek te blijven voelen. Yoga geeft een antwoord op deze behoefte. Je lichaam wordt voorbereid om 'het geboorte geven' op een ontspannen, natuurlijke en bewuste manier te beleven. Ook je baby geniet mee van de ontspanning, rust ...


TIJD VOOR JEZELF EN DE BABY

Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam extra zorg nodig om het nieuwe leven te dragen en te voeden en om jezelf hierbij ontspannen en energiek te blijven voelen. Yoga geeft een antwoord op deze behoefte. Je lichaam wordt voorbereid om 'het geboorte geven' op een ontspannen, natuurlijke en bewuste manier te beleven. Ook je baby geniet mee van de ontspanning, rust en het contact dat tussen jullie ontstaat. De groepen zijn klein zodat iedere vrouw de ruimte krijgt om de zwangerschap en de geboorte te beleven en te herscheppen op haar unieke manier. Op de eerste plaats staat GENIETEN van je zwangerschap je lichaam, je baby, het leven.... Deze ontspanning en over - gave aan de levensstroom is essentieel bij de zwangerschap en de bevalling. Op deze manier leer je ook jezelf en je lichaam beter kennen, waardoor je haar vermogens ontdekt en vertrouwen krijgt in haar natuurlijke werking. Daarnaast leer je natuurlijke technieken die je helpen om te gaan met pijn, spanning, onrust, angst, emoties, gedachten...die je beperken in het vrij en ontspannen zijn. Je leert de weg gaan van pijn naar spanning, naar intensiteit die uitmond in kracht, innerlijke kracht en overgave. Hierbij speelt de ademhaling een heel belangrijke rol. Door het delen van deze ervaringen met een groep vrouwen sta je er niet langer alleen mee en wordt je gedragen door een cirkel van zwangere vrouwen.

Zwangerschapsyoga is een hele andere vorm van yoga. Yoga is ontworpen voor een lichaam dat niet zwanger is. Zelfs al ben je gewoon yoga te doen zal je beginnen voelen dat deze oefeningen doen geen antwoord meer biedt op wat je zwangere lichaam met al de veranderingen nodig heeft. Het is niet de courante yoga met enkele aanpassingen voor de zwangere vrouw, vooral wat ze niet meer mag en kan doen (wat vaak frustratie geeft). Zwangerschapsyoga vertrekt volledig van het zwangere lichaam en de behoeften die dan op de eerste plaats komen. Hierin worden op een heel geconcentreerde en functionele manier deze yoga-technieken gebundeld om een zwangere vrouw en de natuurlijke bevalling te ondersteunen en voor te bereiden. We concentreren ons op de nieuwe kansen en fermogens die je ter beschikking krijgt tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapsyoga, om

- te genieten van ontspanning, samen met je baby
- te zorgen voor je zwangere lichaam
- te vertrouwen in de natuurlijke werking en wijsheid van je lichaam
- ontspannen geboorte te geven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
VZW de Ast
zakske 2, 9700 Oudenaarde 50.8419931 - 3.6038087
Wanneer

tot

Open op:

  • Vrijdag van 19:00 tot 20:30
Organisatie
Prijs
€ 130.0
Reservaties