Bosbaden voor het gezin

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar . Gelieve elke deelnemer, ouder én kind, apart in te schrijven. Een bosbad is zoveel meer dan een gewone wandeling. Het brengt je in het hier en nu en geeft je energie, ruimte en inspiratie. We stappen in een kleine groep in de magische wereld van het bos en gaan op ontdekking. We zetten alle zintuigen op scherp en ruiken, zien, proeven en ...


Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar . Gelieve elke deelnemer, ouder én kind, apart in te schrijven.

Een bosbad is zoveel meer dan een gewone wandeling. Het brengt je in het hier en nu en geeft je energie, ruimte en inspiratie.

We stappen in een kleine groep in de magische wereld van het bos en gaan op ontdekking. We zetten alle zintuigen op scherp en ruiken, zien, proeven en voelen de natuur. We nemen hazenpaadjes en sluipweggetjes en volgen de geluiden en dieren in het bos.

Door bewust de natuur in te gaan, kom je in nauw contact met je natuurlijke omgeving en ervaar je intens het leven in het bos. Op het einde van de activiteit word je uitgenodigd voor een theeceremonie, bereid met lokaal geplukte planten uit de natuur.

We wandelen maximaal 2 km en dat duurt ongeveer twee uur. We staan dus regelmatig stil en doen oefeningen ter plekke.
- Draag aangepaste schoenen en geschikte kledij. De wandelingen gaan ook door als het regent. Alleen bij noodweer en storm worden ze verzet.
- We zijn te gast in het bos en gedragen ons als een goede bezoeker. We laten enkel onze voetsporen achter, hebben respect voor de natuur en wandelen vaak in stilte.
- We stemmen ons tempo af op de kortste beentjes van de groep.
- We schenken thee aan het einde van de wandeling. Breng je eigen kopje mee en voorzie zelf iets kleins om te eten na afloop.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
bos t' Ename
Kapellestraat 101, 9700 Oudenaarde 50.8575405 - 3.6414214
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
€ 15.0